İsrail'deki eylemlerde kadın göstericinin elinde tuttuğu ''Türkiye'' pankartı

İsrail'deki eylemlerde kadın göstericinin elinde tuttuğu ''Türkiye'' pankartı
İsrail'de Başbakan Netanyahu'nun tartışmalı yargı reformu paketi binlerce İsrailliyi sokağa döktü. Eylemlerde kadın göstericinin elindeki "Dont want to end up like Turkey" yazılı pankart dikkat çekti. Pankartta "Sonumuz Türkiye gibi olmasın" yazıyor

Arif Aydın Kaplan/Kamu Son Haber 

İsrail’de Başbakan Netanyahu’nun, yargının yetkilerini kısıtlayan tartışmalı düzenlemesine karşı yapılan gösterilerde bir protestocunun elinde tuttuğu pankart Türkiye''de çok konuşuldu. Eylemlerde kadın göstericinin elinde tuttuğu pankartta "Dont want to end up like Turkey" yazısı dikkat çekti. Göstericinin elinde tuttuğu pankartta "Sonumuz Türkiye gibi olmasın" yazıldığı görüldü. Türkiye''de sosyal medyada birçok kullanıcı "Geldiğimiz son nokta" gibi ifadelerle fotoğrafı paylaşmaya başladı.

Göstericinin elinde tuttuğu "Sonumuz Türkiye gibi olmasın" yazılı pankart sosyal medya kullanıcıları tarafından birçok kez paylaşıldı. Paylaşımların altına bazı kullanıcılar 1960''lı yıllarda İngiltere''de çekildiği tahmin edilen bir pankartı paylaştı. 60''lı yıllarda İngiliz kadınların erkekler ile aynı maaşı almak için ellerinde tuttuğu pankartta “Are British women worth less than Turkish women?” yani "İngiliz kadınlar Türk kadınlardan daha mı az değerli?" yazıyor. Kullanıcılar bu pankartların Türkiye''nin nerede nereye geldiğini gösterdiğini söyledi.

 

İsrail''de neler oluyor?

İsrail''de yargı gücünü kısıtlayan yasa tasarısı İsrail''i savaş alanına çevirdi. Başbakan Netanyahu''nun kendisi için çıkardığı düşünülen yasa da, mahkemenin görevini yapmayan siyasetçileri makamından alma gücünü kısıtlıyor. Bu yasa da yolsuzluğa bulaşmış Netanyahu ve hükümetinin çıkarlarını korumak için çıkarıldığı öne sürülüyor. 

Başbakan Binyamin Netanyahu, tartışmalı yargı düzenlemesinin durdurulması çağrısında bulunan Savunma Bakanı Yoav Gallant''ı görevden alması üzerine binlerce kişi sokağa döküldü. İsrail''de yetkili kişiler, aşırı sağcı Netanyahu taraftarları ve muhaliflerin çatışmasından endişe duyuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.