İsrail gazetesinden çarpıcı açıklama 'Bütün ülkenin psikolojisi bozuldu savaşı kaybediyoruz'

İsrail gazetesinden çarpıcı açıklama 'Bütün ülkenin psikolojisi bozuldu savaşı kaybediyoruz'
İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıların hiç birinin hedeflere ulaşmadığını dile getiren bir İsrail gazetesi, Savaş uzadıkça İsraillerin psikolojisinin de kötü etkilendiğini yazdı.

Haber Vitrin'de yer alan habere göre, Netanyahu'nun da artık kısa zamanda savaşı kazanma umudunun yittiğine dikkat çeken İsrail gazetesi, savaşın şiddetini yavaş yavaş düşürüp çekilecek öngörüsünde bulunuldu.

İsrail gazetesi olan Yedioth Ahronoth'da yayımlanan haberde, Tel Aviv'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını yakın zamanda azaltacağını belirtilerek , Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus şehrinin İsrail'in saldırılarının son durağı olabileceğini vurguladı. İşgal ordusu, savaşın "zor aşaması" olarak adlandırılıyor ve bundan sonra ordu, operasyonlarının daha dar bir kapsamına geçecektir denildi.

Aynı haberinde devamında, Arap gazetesi, Başbakan'ın savaşa ilişkin "zafere kadar" devam etmekte ısrar ettiği "sesli" açıklamalarının, operasyonun önümüzdeki dönemde azaltılması ihtimalini ortaya koyan bir başka "acı gerçeği" gizlediği değerlendirmesine yer verildi.

Geçtiğimiz çarşamba günü İsrail Başkanı, "Savaşı sonuna kadar sürdüreceğiz" ve "savaş, Hamas ortadan kaldırılıncaya ve zafere kadar devam edecek." ifadelerinde bulundu.

Gazze'de gözaltına alınan İsrail askerlerini de dile getiren Başbakan, 7 Ekim'de askere çağrıldıktan sonra kocalarıyla vedalaşan ve henüz dönmeyen eşlerde, oğulları veya kızları tutuklanan babaların durumunu da belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.