İsmail Kartal Avrupa'da tarihe geçti: 7'de 7 ile adını yazdırdı

İsmail Kartal Avrupa'da tarihe geçti: 7'de 7 ile adını yazdırdı
Twente'yi 5-1 yenilgiye uğratarak 7'de 7 yapan Kartal, Avrupa'da en uzun galibiyet serisiyle adını yazdırdı.

Fanatik'te yer alan bilgilere göre, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kulüpteki 3. dönemi galibiyetlerle başladı. En son Twente ile karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler, rakibini 5-1 yenilgiye uğratarak 7'de 7 yaptı. Böylece Kartal, en uzun galibiyet serisine ulaşan yerli hoca oldu. Öte yandan başarılı hoca Avrupa karnesiyle de tarihe geçti.

Fenerbahçe'de daha önce 2 kez teknik adamlık yapan İsmail Kartal, istediği hiçbir oyuncuyu aldıramamıştı. Tecrübeli çalıştırıcının 3. dönemi ise çok farklı oldu, yönetim yıldız üstüne yıldız transfer etti.

Başarılı hoca, adeta yeni takım kurulmasına rağmen kısa sürede istediklerini oyuncularına benimsetti. İsmail Kartal, sezona tarihi bir başlangıç yaptı. 62 yaşındaki hoca, Fenerbahçe ile sezona 7'de 7 yaparak başlayan ilk Türk teknik adam oldu.

PERREİRA VE DAUM

Bunu en son başaran yabancı çalıştırıcı ise 1995- 96'de Carlos Alberto Parreira'ydı. İsmail Kartal sadece bu istatistiği ile tarihe geçmedi. Fenerbahçe'nin başında Avrupa'da peş peşe 5 maçtan galibiyetle ayrılan tek Türk hoca da Kartal. Yabancı olarak ise 2009-10'da Cristoph Daum'un Avrupa'da 5 maçlık zafer serisi vardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.