İslam Memiş’ten çok kritik altın uyarısı

İslam Memiş’ten çok kritik altın uyarısı
Seçim süreci dolayısıyla piyasalar dalgalanmaya devam ediyor. Finans Analist İslam Memiş, 28 Mayıs sonrası için altın ve doları değerlendirdi. Memiş, “Biraz daha düşebilir diyen dostuma diyorum ki, sen tedbirini al, yüzde 50 al, ondan sonra bekle. Düşerse şansına, düşmezse yüzde 50'yi aldım diye avunursun” dedi.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Finans Analist İslam Memiş, iki seçim arasında vatandaşları altın ve para piyasaları konusunda açıkça uyardı. Seçim süreci ile yatırımcılar altına yönelmişti ancak beklediklerini bulamayan yatırımcıların gözü dalgalanan altın ve dolar piyasası üzerinde. Altın ve dolar piyasası uzmanı Memiş, birikimini korumak isteyenler için Youtube kanalı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Yayında söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını özellikle belirten Memiş, “Sen 1480'den, 1500'den nasıl gidersin gram altın alırsın? Yapacak bir şey yok. Dolar kurunda 28 Mayıs'a kadar nasıl geniş bant aralığında piyasa bekliyorsam, gram altında da 1350-1450 lira aralığında dalgalanan fiyat bekliyorum. Biraz daha düşebilir diyen dostuma diyorum ki, sen tedbirini al, yüzde 50 al, ondan sonra bekle. Düşerse şansına, düşmezse yüzde 50'yi aldım diye avunursun” dedi.

İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

“YÜKSEKTEN DOLAR ALANLAR ONS ALTINDAN FAYDALANABİLİR”

"Gelelim en heyecanlı yere. Altın tarafına. ABD Tarım Dışı İstihdam verisi sonra altın onsunda agresif yükselişler gördük. Hemen orada devreye girdim. Ons altında balon var, patlayacak. 1960, 1910'a kadar geri çekileme mutlaka gerçekleşecektir. 2030 doları direnç seviyesi olarak belirleyecekler. Merkez bankalarının piyasayı oyalaması haziran sonuna kadar devam edecek. Şu anda altın onsu 1987 dolar seviyesinde. Biz 1960 dolar bekliyorduk. 1980 güçlü bir destek seviyesi. Buradan tekrar tepki gelebilir, 2000 doları test edebilir. Çok önemli bir konum. Ons altındaki bu düşüş özellikle seçimden önce yüksekten döviz alan, euro olabilir, dolar olabilir, kuyruktaki arkadaşlar var ya, o arkadaşlarımız mutlaka elindeki doları ons altında yaşanan düşüşten faydalanmak üzere değerlendirmeli. Zararını bu şekilde çıkarabilir. Bunu parite üzerinden yapacağız. Elindeki dolarla altın almak istiyorsan 10 bin dolarını çevirmek için altın alabilirsin.

“BEN ALMAYIN DEDİKÇE KUYRUK OLUŞTU”

Gram altındaki bombaya bak sen. 1380 lira üzerinden gram altın almam. 1400 üzerinden gram altın almam. Defalarca yazdım. Kuyrukçular kuyumcu önünde kuyruklar oluşturdular. Çeyrekte 70 lira işçilik koydular. Sen niye gidersin de bu adamların ekmeğine yağ sürersin. Yine sosyal medya etkisiyle uçacak kaçacak senaryoları bitmez Türkiye'de. Öyle bir manipülasyon yaptılar ki, son fırsat bilmem ne. Ben almayın dedikçe kuyruklar oluştu. Enteresan bir durum. 1516 seviyesindeydi Kapalıçarşı'da cuma ve cumartesi gram altın. Bunun üzerine kuyumcu 10 lira da kar koysa 1526-1530 illere göre. Bu rakamlar görüldü. Sen 1480'den, 1500'den nasıl gidersin gram altın alırsın? Yapacak bir şey yok.

“BİRAZ DAHA DÜŞER DİYEN ARKADAŞA SESLENİYORUM”

Gram altın TL, Kapalıçarşı'da 1362'ye kadar geriledi. İki günde gramında 154 lira değer kaybetti. Alan aldı. Almayan yarın alır. Bu tarafta düşüşler zaman zaman olabilir ancak ben beklemiyorum. Çünkü dolar kurunda 28 Mayıs'a kadar nasıl geniş bant aralığında piyasa bekliyorsam, gram altında da 1350-1450 lira aralığında dalgalanan fiyat bekliyorum. Biraz daha düşebilir diyen dostuma diyorum ki, sen tedbirini al, yüzde 50 al, ondan sonra bekle. Düşerse şansına, düşmezse yüzde 50'yi aldım diye avunursun. Sen düşüşü bekliyorsan bekleyebilirsin, bugün biz 1365 lira seviyesinden alımı yaptık, yaptırdık.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.