İslam Memiş'ten borcu olanlara kritik uyarı: Dolar ve altında düşüş sürecek mi?

İslam Memiş'ten borcu olanlara kritik uyarı: Dolar ve altında düşüş sürecek mi?
Altın ve para piyasalarının önde gelen ismi İslam Memiş, borcu olanlara ve düğün yapmayı düşünenlere kritik uyarılarda bulundu.

Erhan KARADAĞ/KAMU SON HABER

Altın ve döviz denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan ünlü altın ve para piyasaları analisti İslam Memiş, borcu olanlara ve düğün yapmayı düşün vatandaşları yakından ilgilendiren kritik açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının ardından bu hamlenin piyasaya nasıl bir etki edeceğini yazan Memiş, şu ifadelere verdi:

YOLUMUZ UZUN VE SANCILI

“Stokçuların elinde patladı arabalar, stokçuların da morali bozuk. Umarım iyimserlik devam eder, umutlar yeşerir ancak rehavete kapılmamak gerek, yolumuz uzun ve sancılı.

Düşüşlerin kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum. Alım için fırsat kollayanların fırsatı olduğu bir süreç Küresel piyasalarda riskler çok. Dışsal etkenler için yapılacak bir şey yok.

GRAM ALTIN ALMAK İÇİN FIRSAT KOLLAYANLAR…

Haftaya yükselişle başlayan gram altın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yüzde 25’e yükseltmesiyle sert düşüş gösterdi. Faiz kararı öncesi serbest piyasalarda gram altın bin 740 liradan işlem görüyordu. Faiz kararı sonrası dolar/TL kurunda yaşanan sert düşüşler, gram altında da hissedildi. Gram altın dün serbest piyasalarda bin 662 liraya kadar geriledi ancak döviz kurları ve altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin kalıcı olmayacağını öngörüyorum çünkü dışsal riskler piyasalar tarafından fiyatlanmadı. Gram altın almak için fırsat kollayanlar, düğün yapacaklar ve borcu olanlar bugünleri fırsat olarak görmeli.

YENİ REKORLAR YOLDA!

Gram altında yükselişin bittiğini söylemek için daha erken. Bugünkü alınan kararlar geçici etkiye sahiptir. Yılın son çeyreğinde bin 800 liranın üzerinde rakamlar görebiliriz. Geçen hafta bin 890 dolara gerilen ons altın, haftaya yükselişle başladı. Dün bin 922 dolara yükselen ons altın için gözler Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarında. Cuma günü sempozyumda konuşacak olan Powell’ın mesajları küresel piyasalar için önemli olacak. Teknik olarak bin 860-bin 960 dolar aralığını takip ediyorum. Bin 900 dolar seviyesinin altına sarkmaları alım fırsatı olarak göreceğim çünkü ons altının 2 bin dolar seviyesinin üzerinde tamamlamasını bekliyorum.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.