İslam Memiş'ten altın alacaklara kötü haber 'O altınlar artık satılmayacak

İslam Memiş'ten altın alacaklara kötü haber 'O altınlar artık satılmayacak
Ekonomist İslam Memiş, altın piyasalarına ilişkin yaptığı açıklamalarda dikkat çekici bir uyarıda bulundu.

28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonomi yönetimi, sıkı para politikaları çerçevesinde altın talebini sınırlandırmaya yönelik adımlar atmaya başladı. Geçtiğimiz yıl dolandırıcılık riskini gerekçe göstererek 'kesme altın' alımını durduran kuyumculara ek olarak, bakanlık da altın işlemlerine yönelik kısıtlamalar uygulamaya başladı.

ekran-goruntusu-2024-02-18-095603.pngİslam Memiş'e göre, bakanlık 2024 yılında 22 ayar gram altın üretimini yasaklama kararı alabilir. Memiş, bu kararın oldukça yanlış olduğunu ve yetkililerin geri adım atması gerektiğinin altını çizdi.

Memiş, gram altın üretiminin yasaklanmasının arkasındaki nedenlerin altın talebini ve dolayısıyla dolar kurunu kontrol altında tutmak, birikim alışkanlıklarını değiştirmek ve vatandaşları bankalara yönlendirmek, enflasyonu dizginlemek gibi faktörlere dayanabileceğini öne sürdü.

ekran-goruntusu-2024-02-18-095616.pngYasaklanmanın etkileri konusunda Memiş, bütçesi düşük olan ve birikimini gram altın satın alarak yapan vatandaşların birikim imkanlarını zorlaştıracağını, gram altına erişimi zorlaştırarak piyasada dolaşan parayı artırarak enflasyonu tetikleyeceğini, kuyumcuların gram altın alımını durdurmasına ve piyasada satış talebinin azalmasına neden olabileceğini belirtti.

ekran-goruntusu-2024-02-20-105224.pngMemiş, gram altın üretiminin yasaklanması ile ilgili gelişmeleri takip etmelerini ve elinde gram altın bulunduran vatandaşların olası bir yasak öncesinde gerekli adımları atmalarını tavsiye etti.

ekran-goruntusu-2024-02-20-105236.pngGram altın üretiminin yasaklanması, altın piyasalarında önemli bir değişime yol açabilir. Bu kararın ekonomiye ve vatandaşlara ne gibi etkileri olacağını zaman gösterecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.