İslam Memiş'in tercihi belli oldu! Ne gram ne de çeyrek... Kar getiren yeni tavsiye

İslam Memiş'in tercihi belli oldu! Ne gram ne de çeyrek... Kar getiren yeni tavsiye
Ülkemizde en iyi yatırım aracı olarak her dönemde tercih edilen altın için kuyumculardan ve Para Piyasaları Uzmanından yeni öneri geldi. “Gram almayın” diyenler paranızı katlayacak o formülü açıkladı.

Altın alıp yastık altı yapmak isteyenler, yatırım aracı olarak her zaman altın tercih edenler artık farklı bir yöntemle kar edebilecek. Üstelik çeyrek veya gram altından daha fazla getirisi olacak. Üstelik bunu kuyumcular ve aynı zamanda Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş öneriyor. Peki gram altından daha fazla kar getirebilecek bu yöntem ne olabilir? İşte konuyla ilgili detaylar…

ALTINDAN VAZGEÇEMEYENLERE YENİ ÖNERİ

Bir yatırım aracı olarak altın tercih edenlerin yöneldiği seçenekler genellikle çeyrek ve gram altın oluyordu. İster tek tek ister çok sayıda alınarak biriktirilebilen gram ve çeyrek altınlar için yeni bir öneri geldi. Kuyumcular artık bunların alınmamasını önerdi. Çünkü kuyumcular, altında yeni bir yatırım aracını vatandaşlara tavsiye etmeye başladı.

altin.jpg

Altın piyasasının hareketliliği, altın bozdurmak isteyen veya yatırım yapmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Gram altın fiyatları 2 bin TL’ye yaklaşırken çeyrek neredeyse 3 bin TL’yi gördü.

Keseleri ilgilendiren bu yüksek fiyatlar, kuyumcuların ve İslam Memiş'in yeni önerisine ön ayak oldu. Daha fazla getirisi olan tavsiye kuyumculardan geldi. Altın uzmanları yatırım için farklı bir tavsiye verdi.

BİR NUMARALI TAVSİYE

Çok sayıda yatırım aracının olması altının pabucunu hiçbir zaman dama atmıyor. Pek çok kişi altını güvenilir bir liman olarak görüyor. Birikimini TL olarak tutmak istemeyenler altına koşuyor. Peki, son dönemde önerilen o yatırım yöntemi ne?

Gram ve çeyrekten daha çok getirisi olan kesme altın, kuyumcuların gözde önerisi olarak karşımıza çıkıyor. Kesme altın almak isteyenler için bin TL’lik, 5 bin TL’lik, 10 bin TL’lik kesilerek satılıyor.

altinnnnn.jpg

Herkesin kesesine girebilen bin TL'lik kesme altın plakalarını şeker tartar gibi hassas şekilde tartıp satan kuyumcular diğer altınlara rağbetin azaldığını da vurguluyorlar. Çeyrek, gram, bilezik altın alımlarının azalmasıyla birlikte yeni tercih kesme altın yönünde oluyor.

kesme-altin.jpg

DAHA ÇOK KAR GETİRİYOR

Kuyumcular diğer altın çeşitlerine rağbeti azaltan kesme altının daha fazla getirisi olduğunu da açıkladı. Altın bozdururken para kaybı yaşamamak için kesme altını tavsiye ediyorlar. 500 TL’lik fark kesme altında oluyor. Böylece yatırımcılara daha fazla kar getiriyor ve bozdururken yaşanan kayıpları azaltıyor.

İSLAM MEMİŞ ALTINDAKİ İŞÇİLİK KONUSUNDA UYARDI

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de yaptığı açıklamayla en karlı altının astar altın olduğunu açıklıyor. Memiş, "Özellikle hangi altın gruplarını satın almalıyım; Çeyrek mi, Cumhuriyet mi, has altın mı, külçe altın mı? Çünkü yoğun talep karşısında veya piyasalarda karmaşa olduğu zaman işçilikler koyuluyor bu da vatandaşı veya altın alımı yapacak olan insanları zarara uğratıyor." diyerek, külçe altınla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Genellikle işçiliksiz satılır ama yoğun talep sonrasında buna da işçilik konuldu. Ya da paket gram altınlar var. Bunlar da en pahalısı olan işçilikli olanlar."

Astar altın olarak da adlandırılan kesme altınla ilgili öneride bulunan ve işçiliği bulunmadığı için tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, "Benim tercih ettiğim grup astar altın dediğimiz çekili altın." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.