İslam Memiş bombayı patlattı: O hisseler uçuşa geçecek

İslam Memiş bombayı patlattı: O hisseler uçuşa geçecek
Ünlü ekonomist İslam Memiş, borsaya yatırım yapanlara önemli tavsiye ve uyarılarda bulundu.

Ekim ayını büyük bir düşüşle kapatan Borsa İstanbul 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününe 86,85 puan ve yüzde 1,13 değer kazanarak 7.792,84 puandan başladı. Gün içinde en düşük 7.788,61, en yüksek 7.900,45 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 2,10 artışla 7.868,02 puandan tamamladı.

BIST 30 endeksi, önceki kapanışa göre 181,28 puan ve yüzde 2,25 yükselişle 8.241,01 puandan kapandı. BIST 100 endeksine dahil hisselerin 88'i prim yaptı, 10'u geriledi. Türk Hava Yolları, Tüpraş, Borusan Mannesman Boru ve Sanayi Ticaret, Astor Enerji ve Petkim en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Ekonomist İslam Memiş, borsada yaşanan gelişmeler sonrası yatırımcıya önemli uyarılarda bulundu.

Filistin- İsrail gerilimi sonrası düşüş yaşayan borsanın tekrar yükselişe geçmesini değerlendiren Memiş, yükselişin haftanın son işlem gününe kadar devam edeceğini açıkladı.

thumbs-b-c-a812834ceb8216bfdc2ed0955b73409d.jpg

Memiş borsada yaşanan düşüşü fırsata çevirerek yüzde 50 oranında alım gerçekleştirdiğini ve BIST endeksinin yükselişinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Endeksin ulaşacağını seviyeyi açıklayan Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş “"Yani bu yükselişler devam edecek gibi duruyor. Muhtemelen bu hafta 8 bin 150 puan seviyesine kadar bir yükseliş olacaktır. Yükseliş yönündeki trendin kalıcı olması için de doların biraz frenlemesi lazım. Yine riskler masada kalmaya devam ediyor.” Dedi.

HANGİ HİSSELERE YATIRIM YAPMAK GEREKİYOR?

Endeksin yükselmesinin yatırım yapılan hisselerinde yükseldiği anlamına gelmediğini belirten Memiş “Bu nedenle hisse senedi seçerken yatırımcının tecrübeli olması ve tercihlerini çeşitlendirmesi gerekiyor. Yüzde 50 alım için beklemeye devam ediyorum çünkü 7 bin puanın altına inileceğine yönelik tahminim güncelliğini koruyor. Bu yüzden kısa süreli şirketlerden, mali tabloları net olmayan ve halka yeni arz olmuş işletmelerden uzak durmakta fayda var. Kurumsal şirketlerden alım yapın ve mutlaka yatırımınızı bölüştürün. En az 3 farklı hisse senedinden alım yapılmalı.” İfadelerini kullandı.

BU HİSSELER UÇUŞA GEÇECEK

Borsaya yatırım yapanlara önemli tavsiyelerde bulunan Memiş, yükselecek hisselere ilişkin “Bana soracak olursanız, kendi tercihlerim savunma sanayi, gıda ve teknoloji sektöründe oldu ancak başka sektörlerde de kazançların olduğunu söylemek mümkün. Uyardığım gibi kurumsal bir şirkette alım yaparak uzun süre bekleyişe geçmek, size enflasyon üzerinde bir getiri sağlayacaktır.” Dedi

thumbs-b-c-2b57f28e6c4b9ba87e8568e3b9a0b055.jpg

MANİPÜLASYONLARA DİKKAT

Borsada Kasım ayı itibariyle manipülasyonların artacağı yönündeki uyarısını tekrarlayan Memiş, dünyanın en ünlü arama motorunda dolar kurunun yanlış gösterilmesine ilişkin “Lütfen bu tuzaklara düşmeyin, arama motorlarındaki ani düşüşleri acemi yatırımcıları paniğe sürüklemek maksadıyla, bilerek yapılıyor. Bu bir teknik hata değildir, bilerek ve isteyerek manipülasyon yapıyorlar. Varlıklarınıza bu manipülasyonlara inanarak yön vermeyin.” İfadelerini kullandı.

Dolarda yaşanan düşüşü hatırlatan Memiş "KKM duyurulduğunda dolar kuru aniden 7-8 lira düşmüştü ve insanlar haliyle, artık böyle düşüşler görünce "yeni bir karar mı alındı" diye düşünüyor ancak şu an finansal piyasalarda ya da siyasi gelişmelerde böyle bir geri çekilmeye neden olacak koşul yoktur." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.