İslam Memiş altını sollayan yatırımı açıkladı 'Parasını buna yatıran köşeyi dönecek

İslam Memiş altını sollayan yatırımı açıkladı 'Parasını buna yatıran köşeyi dönecek
Piyasa analistti İslam Memiş altının tahtını sallayan yatırımcının yeni rotasını açıkladı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş artan altın fiyatlarına yönelik yatırımcının yeni tercihini açıkladı.

Fiyatlamaların hızla değiştiği piyasalarda, yatırımcılar risklerini belirlemek ve güvenli liman arayışına girmek durumunda kalıyorlar. Son zamanlarda iç piyasada, özellikle de gümüşe olan ilgi artmış durumda.

Küresel piyasalar, enflasyon baskısı ve ekonomik durgunluk endişeleriyle karşı karşıya kaldıkça, yatırım araçlarındaki güvenli liman tercihleri zaman zaman değişiyor.

8-d3w3.jpgAltın geçtiğimiz yıl yatırımcılarına yüzde 80'den fazla kazanç sağlarken, yeni yılda yatay bir seyir izliyor. Bu dönemde, iç piyasada yatırımcıların gümüşe olan ilgisi artıyor. Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, gümüşe yönelik "ciddi talep" olduğunu belirtiyor.

Güvenli liman olarak kabul edilen altının yerini, yeni bir trend olarak tasarruf aracı olarak gümüş almaya başladı. İslam Memiş'e göre, son yıllarda Türkiye'de hem bankalarda hem de fiziki piyasalarda gümüşe olan talepte ciddi bir artış yaşanıyor.

silver-pictures-20nwvuxr5njl3rr6.jpgFiziki gümüşler genellikle granül şeklinde satılıyor. Ancak, isteğe bağlı olarak külçe şeklinde de tercih edilebiliyor. İslam Memiş, bu konuda şunları söylüyor: "Eğer granül almak istemiyorsanız, sorun değil. Külçe olarak da, altında olduğu gibi 1 kg, 100 gram, 50 gram gibi gramajlarda gümüş tercih edebilirsiniz. Granül gümüşlerde de paranıza göre alım yapabilirsiniz."

ATV Haber yayınına katılan Memiş, gümüşün neden önemli olduğunu şu şekilde açıkladı: "Gümüş, dünyanın fiziki olarak ihtiyaç duyduğu bir emtia. Bu nedenle yatırımcılara kazanç sağlayacağını öngörüyoruz."

23cecd-6b4ffbda0dc44bf7813b291379bc1ad5mv2-001.png2022 yılında, gümüş altının yerini aldı. Örneğin, altının getirisi yüzde 43 iken, gümüşün getirisi yüzde 45 oldu. 2023 yılında ise, altındaki getiri yüzde 80 iken, gümüşün getirisi yüzde 57 olarak gerçekleşti. Her ikisi de aslında bir yarış halinde.

Gümüşe olan ilgi, altını geride bıraktı. Gümüş yükselen bir trend izlerken, altın ise son dönemde yatay bir seyir izliyor. Kuyumcu Serkan Hüner, bu durumu şu sözlerle özetledi: "Yılbaşında 2 bin 70-2 bin 75 bandından sattığımız gram altını bugün itibariyle 2 bin 50 liraya satıyoruz. 1 Ocak'ta 20 gram bir bilezik 38 bin 500 lira civarındayken bugün itibariyle 38 bin lira bandında."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.