IŞİD lideri Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldü!

IŞİD lideri Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldü!
Amerika Birleşik Devletler (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı da (CENTCOM), IŞİD'in lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi el-Kureyşi’nin de öldürüldüğünü açıkladı.

Amerika Birleşik Devletler (ABD), terör örgütü IŞİD’in lideri Ebu İbrahim El-Haşimi El-Kureyşi’nin ölümünden sonra örgüt başına geçen Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi’nin Suriye Özgür Ordusu tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

SÜRİYE''DE ÖLDÜRÜLDÜ
CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, yaptığı açıklamada, “Ebu el-Hasan el-Haşimi el-Kureyşi’nin ekim ortasında ölümü, IŞİD’e bir başka darbe vurdu. Bu operasyon, Suriye Özgür Ordusu tarafından Suriye’nin Dar’a vilayetinde gerçekleştirildi.” ifadelerini kullandı.
IŞİD ile mücadele koalisyonunun bu saldırıda rolünün ne olduğu bilinmiyor.Buccino, IŞİD’in bölge için bir tehdit olmaya devam ettiğini ve örgütün kalıcı olarak yenilgisine odaklandıklarını belirtti.

EL BAĞDADİ ABD OPERASYONUNDA ÖLDÜRÜLDÜ
Halifelik ilan eden Suriye ve Irak''ta, yenilgiye uğratılan lider Abubekir El Bağdadi Suriye’de 2019 yılında ABD operasyonunda öldürüldü.
Örgüt lideri Abubekir El Bağdadi’nin ölümünden sonra yerine geçen Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi ise şubat ayında Amerika Birleşik Devletler (ABD) özel kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeybatısında düzenlediği bir operasyonda öldürülmüştü.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.