İran İsrail arasındaki gerilim efsane diziye de konu olmuş! Yüzbinlerce insan bu sahneyi konuşuyor

İran İsrail arasındaki gerilim efsane diziye de konu olmuş! Yüzbinlerce insan bu sahneyi konuşuyor
Dün gece geç saatlerde İran, İsrail'i kamikaze İHA ve seyir füzeleri ile vurarak bölgede gerilimi tırmandırdı. Bir zamanların efsane dizisi olan Kurtlar Vadisi’nde, İran ile İsrail gerilimi hakkında geçen bir sahne sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

İran, bir süredir konuşulan 'intikam' saldırısını gerçekleştirdi ve İsrail’i İHA ve seyir füzeleriyle ardı ardına vurdu. Dün akşam gece geç saatlerde başlayan saldırılarla birlikte İsrail ordusu hava kuvvetlerini alarma geçirdi.

ABD, İsrail'e destek vereceklerini bildirirken, İran Devrim Muhafızları, ABD'ye “İsrail'e hiçbir tür destek vermeme veya İran'ın çıkarlarına zarar verecek bir hamlede bulunmama” konusunda sert bir uyarıda bulundu.

KURTLAR VADİSİ'NDEKİ İRAN - İSRAİL SAHNESİ GÜNDEM OLDU

ekran-alintisi-jpg1.jpg

İran'ın başlattığı İHA ve seyir füzeleri ile saldırıda, Orta Doğu'da gerilim zirve yaptı. Bir zamanların efsane dizi Kurtlar Vadisi'ndeki İran ve İsrail ile ilgili çekilmiş bir sahne ise sosyal medyada gündem oldu.

Söz konusu sahnede, dizideki ana karakter Polat Alemdar’ın iki ülke için yapmış olduğu tespitler bugün neredeyse aynı şekilde gerçekleşiyor.

ekran-alintisi.jpg

İRAN VE İSRAİL İLE İLGİLİ SAHNEDE GEÇEN DİYALOG

- Bölgede İsrail ile İran'ın adı konmamış bir işbirliği var aslında.

- İkisi de varlıklarını, birbirlerine olan karşıtlıkları üzerinden sürdürüyor. İsrail olmasa İran bölgede hüküm sahibi olamaz. İran olmasa İsrail Amerikalıları dilediği gibi kullanamaz.

- Tansiyonun düştüğünü hissettikleri an yapay bir kriz yaratıyorlar. Bütün dünya teyakkuza geçiyor. İran horozlanıyor, karşılığında bölgeye mesajını veriyor.

- İsrail diyor ki "İran, teröristlerin en büyük destekçisi. Onu yok etmememiz lazım."

- Arada da petrol ve silah lobileri büyük paralar kazanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.