İnternet dolandırıcılığından 9 gözaltı

İnternet dolandırıcılığından 9 gözaltı
İnternet üzerinden ilan veren vatandaşları, ürünlerini yüksek fiyata satabileceklerini söyleyerek kandıran dolandırıcılar, İzmir'de düzenlenen operasyonla yakalandı. 9 şüphelinin gözaltına alındıktan sonra 5 kişi tutuklandı, 4 ise kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir'de, internet üzerinden gayrimenkul dolandırıcılığı yapan bir çete İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, online satış sitelerinde, taşınmaz satış ilanı veren vatandaşlara, mallarını piyasa değerinin üzerinde satabileceklerini vaat ederek kandıran şebekeyi ortaya çıkardı. Şebeke lideri M.A. ve 9 kişi, 13 Aralık'ta İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Firarda olan 3 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda sahte sözleşme, uyuşturucu madde, banka kartı ve ajanda ele geçirildi.

Şebekenin 25 ayrı olayda 27 kişiyi dolandırarak 5 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Şüphelilerden 2'si emniyette serbest bırakılırken, 7'si adliyeye sevk edildi. Mahkeme, 5 şüpheliyi tutuklarken, 2 şüpheliye adli kontrol kararı verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.