Instagram'ı uzun süre kullananlar dikkat! Açıklama geldi

Instagram'ı uzun süre kullananlar dikkat! Açıklama geldi
Facebook'un yeni duyurduğu sistem faydalı olmayan içeriklere sürekli bakanları farklı içeriklere yönlendirecek, Instagram'da uzun zaman geçiren gençler de "mola ver" uyarısıyla ara vermeye teşvik edilecek.

Instagram'ı uzun süre kullananlar dikkat!

Facebook, ABD Senatosu'nda gündeme gelen eleştirilerin ardından, gençleri yararlı olmayan içeriklerden uzak tutmaya yönelik yeni önlemler alacağını açıkladı.

CNN televizyonuna konuşan Facebook'un Küresel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg, gençlerin faydalı olmayan içeriklere sürekli baktığında, sistemlerinin onları farklı içeriklere yönlendirmeye çalışacağını ifade etti.

Uzun süre Instagram'da vakit geçiren gençleri "mola ver" uyarısıyla ara vermeye de teşvik edeceklerini vurgulayan Clegg, regülatörlerin, içeriği güçlendirmek için kullanılan Facebook algoritmalarına erişimine izin verme fikrine de açık olduklarını belirtti.

ŞEFFAFLIK SÖZÜ VERDİ

Clegg, Facebook'un bundan sonra daha şeffaf olacağını ve kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için yeni yöntemler uygulayacağını belirtti.

Facebook, eski bir çalışanının, ABD Senatosu'nda, şirketin yüksek karı, kamu güvenliğine tercih ettiği yönünde ifade vermesi ve ardından hizmetlerinde dünya çapında yaşanan yaklaşık 6 saatlik kesintiyle eleştirilerin hedefi haline gelmişti. (AA)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.