İlk kez müzikal olarak sahneye konulacak...

İlk kez müzikal olarak sahneye konulacak...
Çingeneler Zamanı adlı film Kumbara Görsel Sanatlar tarafından Türkiye’de ilk kez müzikal olarak Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde 26 ve 27 Kasım’da sahnelenecek.

Nur Tuğçe TUNÇ / Dokuz Sütun

Vural Bingöl yönetmenliğini yaptığı Çingeneler Zamanı adlı film Kumbara Görsel Sanatlar tarafından Türkiye’de ilk kez müzikal olarak sahnelenecek. Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde 26 ve 27 Kasım’da seyirciyle buluşacak. Müzikalde, Trt’de yayınlanacak Aliya dizisinde çalışkan gazeteci ’Meryema’karakterini canlandıran Seda Kement, Çingeneler Zamanı müzikalinde de ’Ruza’karakterine hayat verecek. Kement, Türkiye ile eş zamanlı olarak Almanya, Fransa ve Azerbaycan’da Ocak ayında vizyona girecek Zohak filminde de ’Canan’karakterini canlandırdı. Sahne ve dekorları filmin aslına benzer olarak özenle hazırlanan gösteride sahne ve yapım için 450 Bin TL harcama yapıldı.

BİR BAŞYAPIT

1988 yılında Emir Kusturica’nın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiğini Çingeneler Zamanı filmi sinema eleştirmenleri tarafından bir başyapıt olarak kabul görüyor. Film, 1980’lerin Yugoslavya’sında neşe içinde yaşayan ama hüzünlerini saklayan çingenelerin aşklarını, ayrılıklarını ve yaşadığı acıları anlatıyor. Müzikalde ’Ruza’karakteri ile karşımıza çıkacak Kement, “Müzik bölümünde okudum ve en büyük hayalim bir müzikal de yer almaktı. İçime sinen en doğru müzikalin gelmesini bekledim. Çingeneler zamanı en sevdiğim unutulmaz filmlerim arasındaydı. Filmi izlerken keşke bu filmde oynayabilme şansım olsaydı diye içimden gecirdim.

Dileklerim kabul oldu. Filmin müzikal kadrosundayım, içime sinen kusursuz bir prodüksiyonun içinde yer almak beni inanılmaz mutlu ediyor.” dedi.

BİRÇOK İLDE SAHNELECEK

Çingeneler Zamanı Müzikalinde, Banu Kırbağ, Cenk Yüksel, Andre Primavera, Canan Güncer, Ali Kemal Aydın, Seda Kement, Gamze Metin, Mehmet Kır, Nilüfer Ömürlü, Ayca Ergün, Erhan Yaman, Sibel Kuşi Yalkı, Esra Uzun, Murat Yaşar Özdemir, Emre Kurtul, Arzu Kurnaz, Vural Bingöl gibi birbirinden yetenekli dansçı, müzisyen ve oyuncular yer alıyor. Filmden esinlenerek oluşturulan müzikal Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde her ay sergilenecek. Müzik yönetmenliğini Canan Güncer’in üstlendiği müzikal aynı zamanda Türkiye’nin birçok ilinde turneye çıkacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.