İlk evini alacaklara kredi desteği'Ödeme planı nasıl olacak'

İlk evini alacaklara kredi desteği'Ödeme planı nasıl olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ev kredisi desteği açıklaması ev almak isteyen birçok vatandaşa umut oldu.Peki, ilk evim konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak? 1.20 faiz oranlı kredi başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çalışmalar yapılacağını açıklamasının ardından Merkez Bankası ve BDDK bir karar alarak yüksek vadeli ve düşük faizli konut kredisinin yakın zaman içerisinde yürürlüğe gireceğini duyurmuştu. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların dört gözle konuya ilişkin yeni gelişmeleri bekliyor. İlk evim konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak? 1.20 faiz oranlı kredi başvuru şartları neler?

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun yıl sonuna kadar Meclis'te yer alacağı ve TBMM gündemine geleceği tahmin ediliyor.

İHTİYACI OLANIN ÖNCELİĞİ OLACAK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci kez ev sahibi olacak kişiler için kredileri sınırlandırmıştı. Bu düzenleme ile yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması hedefleniyor. 1.20 faizli düşük konut kredisi kampanyasıyla ilgili ayrıntılar netleşmedi ancak beklenti vadenin 15 yıla uzaması, faizin yüzde 1.20’lere çekilmesi yönünde.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı sunulacak.İlk kez ev alacaklara yüzde 1.20 oranında faiz oranı uygulanması bekleniyor. 1.20 düşük faizli konut kredisi hiç evi olmayanlara verilecek. Kredi vadesinin 15 yıl olması bekleniyor. İlk kez ev alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkanı da olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.