İlk etkinlik Yeni Meydan’da sahnelendi

İlk etkinlik Yeni Meydan’da sahnelendi
Arnavutköy Belediyesi tarafından hazırlanan Ramazan programının ilk etkinliği Arnavutköy Kent Meydanı’nda sahnelendi.

UFUK CİNGÖZ / Dokuz Sütun

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Arnavutköy Belediyesi tarafından ilçede çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Her gün kurulan sokak iftarlarının yanı sıra Arnavutköy Kent Meydanı’nda çeşitli programlar düzenleniyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının eski Ramazanlara yakışır bir atmosferde geçmesi için kapsamlı bir etkinlik programı hazırlayan Arnavutköy Belediyesi; mahallelerde kurulan açık hava iftar sofralarında hep birlikte oruçlar açılıyor, ardından Ramazan Şenlikleri’nde geleneksel Ramazan eğlenceleri ve dini programlar düzenliyor. Arnavutköy Belediyesi tarafından Arnavutköy Kent Meydanı’nda düzenlenen programın ilk etkinliği, Arnavutköylüler tarafından yoğun ilgi gördü. İftar yemeğinden sonra düzenlenen etkinliğin ilk konuğu, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve televizyon programcısı Necmettin Nursaçan oldu. Nusraçan Hoca, kendine has üslubu ile vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Nursaçan Hoca, Ramazan ayında nasıl ibadet edilmesi hakkında vatandaşlara sohbet etti.

FİLİSTİN HALKI İÇİN DUA ETTİ

Sohbettinde işgalci İsrail devletinin, Filistin halkına yapmış olduğu saldırıları da unutmayan Necmettin Nursaçan: “Filistin’de dünyanın gözü önünde, Ramazan arifesinde, 62 kişi kadın çocuk vahşice şehit edildi.

Peygamberimizin ve bütün peygamberlerin hatırası olan Mescid-i Aksa’ya eşkıya çökmüş bu bizim için çok üzüntü verici” ifadelerini kullandı.

Nursaçan sohbetin sonunda Filistin halkı için dua etti. Necmettin Nursaçan’nın sohbetinden sonra etkinlik alanına gelen çocuklar da unutulmadı, onlar için de meddah gösterisi yapıldı. Birbirinden eğlenceli yarışların yapıldığı gösteride çocuklar doyasıya eğlendi. Ramazan ayı boyunca devam edecek etkinliklere birçok ünlü konuk katılım sağlayacak ve çeşitli gösteriler sahnelenecek. İbrahim Sadri, Grup Dergâh, Mustafa Cihat, Emre Ermiş, Nihat Hatipoğlu, Dursun Ali Erzincanlı, Ömer Döngeloğlu, Murat Necipoğlu, Sedat Uçan, Mustafa Karataş, Mustafa Demirci ve Ömer Karaoğlu gibi konuklar vatandaşlarla buluşacak. Ayrıca Ramazan Şenlikleri kapsamında, geleneksel Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezleri; İllüzyon Gösterisi, Karagöz-Hacivat, Jonglör Gösterisi, Kukla Gösterisi, Ateşbaz Gösterisi, Orta Oyunu ve çocuklara yönelik yarışmalar Yeni Arnavutköy Meydanı’nda çocukları bekliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.