İlber Ortaylı’ya ‘Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü’

İlber Ortaylı’ya ‘Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü’
İncirli Lions Kulübü’nün tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen ’Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü’ne tarihçi-yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı layık görüldü.

NURİ YILMAZ / Dokuz Sütun

Bakırköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde İncirli Lions Kulübü tarafından düzenlenen Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödül Töreni, Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan İncirli Lions Kulübü Başkanı Mahmut Gecikligün, “Bugün 10 Kasım. Kulübümüz 1996’dan bu yana her yıl Atatürkçü düşünceye katkıda bulunanlara hizmet ödülü veriyor. Bu yılda katkı sağladığına inandığımız Türkiye’nin en büyük tarihçilerinden Prof.Dr. İlber Ortaylı’yı layık gördük.” dedi.

Ödül törenine katılan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Atatürkçü düşünceye katkı sunarak ülkemizin derin tarihine ışık tutan Prof.Dr. İlber Ortaylı’ya teşekkür ederek ödülünü sundu. Bakırköylülerin yoğun ilgi gösterdiği programda Ortaylı bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide böyle bir konuda ödül almaktan şeref duyduğunu belirten Ortaylı, “Onur duyuyorum burada olmaktan. Atatürk sevgisini size açıklamak benim haddimi aşar. Hepimiz aynı fikirlerin insanlarıyız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bizim ebedi şefimizdir bu unvan kendisine verilmiştir.” diye konuştu. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.