İkinci el araç piyasası alev alacak: Uzman isim net tarih verdi

İkinci el araç piyasası alev alacak: Uzman isim net tarih verdi
İkinci el piyasası resmen dibi gördü. İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel piyasasının hareketleneceği tarihi açıkladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından piyasadaki spekülatif fiyatların kontrol altına alınması ve dolandırıcılığın önüne geçilmesi maksadı ile 1 Kasım'da devreye sokulan ikinci el ilanlardaki kim doğrulama döneminin başlaması ile birlikte birçok sitede yer alan satılık ev ilanlarının sayısında düşüş yaşandı.

İkinci el araç satışların büyük durgunluk yaşanıyor. Otomobil sektörü ise yeni stratejilere yöneldi. Galericiler ikinci el araçların fiyatlarında büyük düşüş yaşandığını aktardı.

88195.jpg

Sıfır arabaların fiyatlarıyla yarışan İkinci el piyasasında fahiş araç satışını önlemek için yakın zamanda birçok önlem alındı.

Düşüşün en önemli nedenlerinde biri olan Al-satçılar piyasadan çekildi. Satışlarda azalma yaşandı.

Yaz aylarından bu yana düşüş yaşanan ikinci el araç piyasasında speküle etmek için açılan birçok sahte ilan sitelerde kayboldu.

Elinde araç ulunan vatandaşlar da yeni araç alabilmek için takas yöntemini tercih ediyor.

YENİ DÖNEM UYARISI

Galericiler ise yeni dönemden memnun olduklarını belirtiyor. Yeni dönemde ikinci ve sıfır araç satışlarının tekrar canlanacağını belirtiliyor.

rekabet-kurumundan-ikinci-el-otomobil-satan-web-sitelerine-sorusturma.webp

YILBAŞINDAN SONRA YÜKSELİŞE GEÇECEK

İMAS (İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği) Başkanı Hayrettin Ertemel TV100 ekranlarından piyasayla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

"Önemli olan kayıtdışının mesleğimizden elini çekmesiydi. Kayıtdışının al-satçıların elinde kalan araçları hem bizlere olsun hem de emlakçılara olsun takas yöntemi ile ellerinden çıkarmakla ilgili bir pozisyon almış durumda.

Bu araçlar bizlere de teklif ediliyor. Bazı arkadaşlarımız bunlara gayrimenkulle değiştirmek için pozisyon alıyor.

Şunu özellikle belirtmek lazım fiyatlar şu anda olabildiği en makul seviyelere indi. Yılbaşından sonra, yılın ilk çeyreğinden sonra bu fiyatların tekrar toparlanarak yükselişe geçeceğini öngörmekteyiz. Vatandaşlara araca ihtiyaçları varsa almalarını tavsiye ediyoruz. Fiyatların bundan daha aşağıya geleceğini beklemiyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.