İKAF'a yoğun ilgi

İKAF'a yoğun ilgi
Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen İKAF’23, 2 günde 225 etkinlik ile yaklaşık 10 bin öğrenciye ev sahipliği yaptı.

Çetin UZKAL/ KAMU SON HABER 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ile 19 paydaş üniversitenin yanı sıra 200''un üzerinde şirket, firma, kamu kurum ve kuruluşunun katkılarıyla gerçekleştirilen İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’23) son derece verimli geçen iki günün ardından sona erdi. Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde öğrenci, mezun ve sektörün önemli isimlerini bir araya getiren, on bine yakın öğrencinin katılımıyla eşsiz bir atmosfer sunan İKAF’23, katılımcıların hem staj hem de iş imkânı bulabilmesine aracı oldu.
Anadolu Üniversitesi, işveren ile öğrenci arasındaki fiziki ve psikolojik mesafeyi ortadan kaldıran İKAF’23 ile gençlerin, işverenlerle birebir temas kurmasına fırsat sağlarken fuar çerçevesinde öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimi için de 225 etkinlik düzenledi.

"İKAF''A EV SAHİĞLİĞİ YAPMAKTAN GURU DUYUYORUZ"

İKAF’23’e ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, İKAF’ın gençler için büyük bir fırsat olduğunu dile getirerek, “CBİKO koordinasyonunda düzenlenen bölgesel kariyer fuarları, gençlerimizin her birine yetenekli olduklarını hissettirmeyi hedefleyen, ülkemizin en önemli kariyer etkinlikleri arasındadır. Gençlerimiz için 100’ün üzerinde etkinliğin yer aldığı zengin bir etkinlik programı hazırladık. İKAF’23’ün ülkemizin aydınlık yarınları olan genç yeteneklerimize yeni ufuklar açmasını diliyorum” dedi.

İKAF''23 KÜLTÜR - SANAT ETKİNLİKLERİ KATILIMCILARA KEYİFLİ ANLAT YAŞATTI 

İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’23) kaliteli kültür-sanat etkinlikleriyle de katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Fuar çerçevesinde Sinema Anadolu’da Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bağlılık Aslı’ filmi ve Yönetmen Derviş Zaim’in ‘Flaşbellek’ filminin gösterimi yapıldı. Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonunda ise onlarca kez sahnelenen ve büyük beğeni toplayan Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezinin düzenlediği ‘Bizim Yunus’ müzikali gerçekleştirildi. Fotoğraf Sanatçısı Fikret Otyam tarafından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesine bağışlanan Özel Koleksiyon da Sergi Salonu’nda ziyaretçilere açıldı.

İKAF’23 çerçevesinde gerçekleştirilen kültür-sanat etkinlikleri ikinci gününde de yoğun ilgi görürken fuar çerçevesinde Influencer Merve Tan ve İlayda Altıntaş ‘Motivasyon Konuşması’, başlıklı programlarıyla konuk oldu. Sinema Anadolu’da ise Yönetmen Ali Özel’in Bozkır filminin, Yönetmen Fatih Özcan’ın Mavzer filminin gösterimi yapıldı. 5 Mayıs Cuma Saat 20.00’de ise İKAF’23’ün son etkinliği olan ve Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen, Kocaeli Üniversitesi Çağdaş Dans Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Göbeklitepe: Medeniyetlerin Buluşması, İnsanlığın Doğuşu’ adlı dans gösterisi izleyicilerle buluştu.

İKAF’23’ün iki gününde de İletişim Bilimleri Fakültesi ve Öğrenci Merkezi başta olmak üzere Anadolu Üniversitesi bünyesindeki bütün salon ve fakültelerde paneller, söyleşiler, mülakat simülasyonları, eğitimler, atölye çalışmaları, paydaş firma ve kuruluşların yer aldığı fuar alanlarında çok çeşitli aktiviteler, teknik geziler ile dolu dolu bir kariyer fuarı katılımcılara sunuldu. Öğrenci ve mezunların yoğun ilgi gösterdiği İKAF’23 hem paydaşlarından hem de katılımcılarından tam not aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.