İdlib'e hava saldırısı: 4 ölü

İdlib'e hava saldırısı: 4 ölü
Esed rejimi savaş uçaklarının İdlib'teki sivil yerleşimlerine yönelik düzenlediği hava saldırısında 4 sivil hayatını kaybetti

İdlib'e hava saldırısı: 4 ölü

Suriye’deki Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının, İdlib gerginliği azaltma bölgesisınırları içinde sivil yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırısında 4 sivil yaşamını yitirdi.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğlen saatlerinde İdlib ilinin kırsalındaki sivil yerleşim yerlerinin yoğun hava saldırısı altında kaldığını belirtti.

Suriye’deki Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının, İdlib gerginliği azaltma bölgesi sınırları içinde yer alan İdlib'in batısındaki Cisir Eş Şuğur ilçesindeki sivil yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırısında 4 sivil yaşamını yitirdi. Saldırı sebebiyle bölgedeki bazı binalar ağır hasar gördü. ( Hadi Harrat - Anadolu Ajansı )

06.05.2018 Hadi Harrat

1 / 13

İdlib'in batısındaki Cisir Eş Şuğur ilçesinin sivil yerleşimlerine düzenlenen hava saldırısında 4 sivilin hayatını kaybettiğini dile getiren Hac Yusuf, saldırıda çok sayıda sivilin de yaralandığını söyledi.

Hac Yusuf, gün içinde İdlib'in Cisir Eş Şuğur ve Bıdama ilçesi ile Naciye, Termela ve Oraynibe köylerinin hava ve kara saldırılarına hedef olduğunu kaydetti.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürlüğünün yılbaşından bu yana Esed rejimi ve destekçilerinin hava ve kara saldırılarından hayatını kaybeden ve yaralananlara ilişkin paylaştığı rakamlara göre, 149’u çocuk,121’si kadın toplam 662 sivil hayatını kaybetti, 4 bin 201 sivil yaralandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.