İBB Çinli gazeteci ve fenomenleri ağırladı

İBB Çinli gazeteci ve fenomenleri ağırladı
İBB, Çinli gazeteci ve sosyal medya fenomenlerini ağırladı. Türk misafirperverliğini yaşayarak gören Çinli gazeteciler İSMEK’i ziyaret edip Ebru yaptı, hamur yoğurdu ve ekmek pişirdi.

Fatma GÜL / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2018’in Çin’de “Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesi kapsamında Çinli gazeteci ve sosyal medya fenomenlerini ağırladı. İBB Başkan Mevlüt Uysal ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la da bir araya gelen misafirler, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Türk misafirperverliğini yaşayarak gören Çinli gazeteciler İSMEK’i ziyaret edip Ebru yaptı, hamur yoğurdu ve ekmek pişirdi. Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2017 yılında 25 milyar doları aşmasıyla birlikte 2018 yılı Çin Halk Cumhuriyeti’nde “Türkiye Turizm Yılı” olarak ilan edildi. Çin’de fuarlara ve bir takım etkinliklere katılan İBB, Çinli gazeteci ve sosyal medya fenomenlerini İstanbul’a davet ederek tanıtım faaliyetlerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 2016 Çin G20 Zirvesi’nde röportaj yapan CCTV muhabiri Su Yuting, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili “Süper Başkan Erdoğan” haberini hazırlayan Caixin Gazetesi’nden Jiawei Tian ve Heqian Xu, China Daily Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Sun Yubing, “İstanbul’da Bir Yıl” kitabının yazarı ve Blogger Wen Zhiyong ile yüzbinlerce takipçisi olan sosyal medya fenomenlerinin aralarında bulunduğu 15 kişilik ekip İBB’nin davetlisi olarak geçtiğimiz haftayı İstanbul’da geçirdi. Çin’de 2018’in “Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesi kapsamında İstanbul’a gelen Çinli misafirlerleİBB Başkanı Uysal akşam yemeği programında bir araya geldi. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei’nin de katıldığı program Sultanahmet’teki Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı’nda gerçekleştirildi.

‘MUTLULUK DUYDUK’

Programda misafirlerine hitap eden Başkan Uysal, “Sizleri İstanbulumuzda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdiniz. İnşallah şehrimizden güzel izlenimler edinerek ayrılırsınız. Türk halkı ile Çin halkı arasında iletişim ve etkileşimin artmasına vesile olacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.2018’in Çin’de “Türkiye Turizm Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Başkan Uysal, “Bu çerçevede daha önce Büyükşehir Belediyemiz Çin’de fuara ve etkinliklere katıldı. O faaliyetlerin devamı olarak orada bir grup gazeteci ve sosyal medya fenomenini İstanbul’a davet ettik. İstanbul’u gezen misafirlerimiz ayrıca İSMEK’i ziyaret edip Ebru çalışması yaptı ve hamur yoğurup ekmek pişirdiler” dedi. Çin Halk Cumhuriyeti’nin 69. kuruluş yıl dönümünü de kutlayan Uysal, “Yarın akşam yapılacak kutlamalarda İBB olarak orada temsil edileceğiz. Gelen Çinli gazeteci ve sosyal medya fenomeni arkadaşlarımız ise Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünü İstanbul’da kutlamış olacaklar. Her halde ömürlerinde ilk defa farklı bir kutlama yapmış olacaklar” diye konuştu. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Çinli gazetecilere göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Wei, Çin’in çok büyük bir piyasa olduğunu, çok fazla Çinli’nin Türkiye’ye gelmek istediğinin altını çizerek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çin Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu olarak el ele bu işi organize ettik.” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.