İBB, 450 ıhlamur fidanı dikti

İBB, 450 ıhlamur fidanı dikti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında çıkan bir yangın sonucu tamamen kül olan Çatalca Elbasan bölgesindeki yaklaşık 30 dönümlük ormanlık alana ağaç dikimi gerçekleştirdi.

HALİT KARTAL / Dokuz Sütun

Öğrenciler ile birlikte düzenlenen etkinlikte, ormanlarımızın korunması ve farkındalık oluşturulması amacıyla 450 ıhlamur fidesi dikildi. İBB Muhtarlıklar Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü, çevreye karşı farkındalık oluşturmanın yanı sıra ağaçlandırmanın öneminin vurgulandığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

n ARICILIĞA KATKI SAĞLANDI

Çatalca Elbasan bölgesinde 2016 yılında çıkan bir yangın sonucu tamamen kül olan yaklaşık 30 dönümlük alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Zeytinburnu 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin yanı sıra Muhtarlıklar Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, Tarım ve Su Ürünleri Müdürü Türker Eroğlu ve müdürlük personelinin katılımıyla 450 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Öğrenciler ile birlikte gerçekleştirilen fidan dikimi ile orman yangınlarına dikkat çekmek ve ormanlarımızın korunması açısından farkındalık oluşturulması amaçlandı. Bölgede arıcılık faaliyetlerinin artması için ıhlamur fideleri tercih edildi. Ihlamur fidelerinin dikimi ile ekonomik olarak üreticilere katma değer sağlanması hedeflendi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.