Hyundai ve Kia 170 bin aracını geri çağırıyor 'Bu hata yolda bırakır'

Hyundai ve Kia 170 bin aracını geri çağırıyor 'Bu hata yolda bırakır'
Güney Kore’nin büyük otomotiv firmaları Hyundai ve Kia markasının otomobillerinin geri çağırılacağı Bakanlık tarafından duyuruldu.

Güney Kore Ulaştırma Bakanlığınca yapılan açıklama kapsamında, Hyundai ve kardeş şirket Kia’nın elektrikli araçlarında kritik bir yazılım hatası tespit edilmesi nedeniyle 170 bin aracın acil olarak geri çağırıldığı açıklandı.

Buna göre Hyundai Ioniq serisi ve Genesis modelleri de dahil olmak üzere beş elektrikli araç modelinde 113 bin 916 aracını geri çağıracak. Kia ise 56 bin 16 elektrikli aracını geri çağıracak.

hyundai22.jpg

BAKANLIK, HATALARINI TEK TEK AÇIKLADI

Ulaştırma Bakanlığı, araçlarda kullanılan entegre şarj kontrol ünitelerinin yazılımında tespit edilen hatalara dikkat çekerek, bu hataların düşük voltajlı bir bataryaya güç verme sürecini zorlaştırabileceğini ve araçların sürüş sırasında durma ihtimalini artırabileceğini bildirdi.

Hyundai Motor Group'un bir parçası olan Hyundai Motor ve Kia şirketlerinden yapılan açıklamada, "Müşterilerimizin rahatlığı ve güvenliği bizim için önceliklidir. Bu nedenle, araçlarımızda oluşabilecek olası sorunları en aza indirmek için gerekli adımları atmaktayız" ifadelerine yer verildi.

2015-hyundai-genesis-sedan-09.jpg

18 MART’TA GERİ ÇAĞIRILMAYA BAŞLANACAK

Şirketler, bu kapsamda gönüllü geri çağırma işlemlerine 18 Mart tarihinde başlayacaklarını duyurdu. Bu süreçte etkilenen araç sahiplerine bildirimlerin yapılacağı ve gerekli düzeltmelerin ücretsiz olarak yapılacağı belirtildi.

Özellikle sürüş güvenliği ve araçların sağlıklı kullanımı konusunda hassasiyetle hareket edileceği vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.