Husiler kargo gemisine el koydukları anların görüntüsünü yayınladı

Husiler kargo gemisine el koydukları anların görüntüsünü yayınladı
Yemen'deki Husiler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepki olarak dün Kızıldeniz'de İsrail’e ait olduğu iddia edilen Galaxy Leader adlı kargo gemisine el koydukları anlara ait görüntüleri yayınladı.

Husiler, dün Kızıldeniz'de 22 mürettebatı ile birlikte el koydukları kargo gemisine ait görüntüleri yayınladı.

husiler1.jpg

husiler2.jpg

Görüntülerde, Husilerin helikopterle gemiye indirme yaptıkları ve mürettebatı rehin aldıkları görüldü.

husiler3.jpg

HUSİLERDEN YABANCI MÜDAHALE UYARISI

Yemen'de İran destekli Husiler, ülkenin kara sularına herhangi bir yabancı müdahale olması durumunda buna gereken cevabı vereceklerini bildirdi.

Husilerin "Sahil Savunma Kuvvetleri Komutanı" Muhammed el-Kadiri, Husilerin, İsrailli bir şirketin ortağı olduğu gemiyi Kızıldeniz'de ele geçirmesinin ardından açıklama yaptı.

husiler4.jpg

El-Mesire televizyonunda yayımlanan açıklamasında Kadiri, Yemen'in kara suları ve adalarına herhangi bir yabancı müdahaleye karşı uyarıda bulunarak, böyle bir adıma gereken cevabın verileceğini söyledi.

husiler5.jpg

Kadiri, Husilere bağlı deniz kuvvetlerinin, gerekli mühimmata sahip olduğunu ifade ederek Yemen'in batı sahilinde geniş bir alanda varlık gösterdiklerini iddia etti.

husiler6.jpg

Yemen'deki Husiler dün yaptıkları açıklamada, İsrailli şirketlere ait gemileri hedef alma tehdidinde bulunmuş, ardından İsrail'in Walla gazetesi, Husilerin İsrailli bir şirketin ortağı olduğu gemiyi Kızıldeniz'de ele geçirdiğini belirtmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.