Hrant Dink cinayeti davasında Ogün Samast ifade verdi 'Yasin'den korkuyordum'

Hrant Dink cinayeti davasında Ogün Samast ifade verdi 'Yasin'den korkuyordum'
Ogün Samast "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada duruşmada ifade verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 19 Ocak 2007'de silahlı saldırıyla öldüren Ogün Samast "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada duruşmaya gelerek ifadede bulundu.

"YASİN'DEN KORKUYORDUM"

Samast, dava duruşmasında “Yasin’den korkuyordum. Yasin sıradan vatandaş değildi . McDonalds’ı bombalamıştı , silahlı eylemleri vardı. ‘Sen yapacaksın bu işi, cayarsan bedelini ödersin’ diye tehdit etti. Çok baskısı vardı Yasin’in" söyleminde bulundu.

29 MAYIS'A ERTELENDİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Ogün Samast Trabzon’dan, diğer sanıklar Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Tuncay Uzundal, dönemin emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer, dönemin Trabzon TEM şube müdürlüğü görevlisi Adem Sağlam Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılım sağladı. Dink Ailesi avukatları ve sanık avukatları da salonda yerini aldı.

Duruşmada ara karar çıktı. Dava mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderilecek. Bir daha ki duruşma 29 Mayıs'ta görülecek.

TAHLİYE OLMUŞTU

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden İstanbul’daki duruşmaya SEGBİS ile gelen Samast, Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 15 Kasım 2023 tarihinde koşullu salıverilme kapsamında tahliye edilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.