Hrant Dink cinayeti davası

Hrant Dink cinayeti davası
Tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Yılmazer: "Fethullah Gülen grubundan terör örgütü çıkmaz. FETÖ'yü ben kabul etmiyorum"

Hrant Dink cinayeti davası

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 35 kişinin yargılandığı davada savunmasına devam eden eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, "Fethullah Gülen grubundan terör örgütü çıkmaz. FETÖ'yü ben kabul etmiyorum." dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasına devam eden Yılmazer, mahkeme heyeti başkanı Ali İhsan Horasan'ın, "İstanbul görevi kilit bir görev. Liyakat mı geçerliydi sizin döneminizde? İstanbul İstihbarat Şubeye atanmanızda cemaatin hiç mi payı yok?" şeklindeki sorusuna karşılık, "Benim olmadı. Karambolden oldum. Ahmet İlhan Güler cemaatin güçlü olduğu zamanda İstanbul'daydı. Ona sorun. Benim suçum mu? Beni atayana sorun. Fethullah Gülen grubundan terör örgütü çıkmaz. FETÖ'yü ben kabul etmiyorum. Bunu sadece ben biliyorum. Kimse bilmez. Herkes işkembeden konuşuyor." dedi.

 

- "'Devir döner' diyorsunuz yani"

Yılmazer'in, "Allah'ın izniyle ileride biz de bu kumpas davaları için müşteki sıralarında oturacağız, tek tek anlatacağız." demesine karşılık başkan Horasan da, "'Devir döner' diyorsunuz yani." ifadesini kullandı. Yılmazer de "Öyle demiyorum, ilahi adalete inanıyorum." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Yılmazer'in savunmasının alınmasına devam edilmek üzere duruşmayı yarına erteledi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.