Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ayşegül ARASIL

Ayşegül ARASIL

Yazar

Hoş geldin Aralık

Hoşluklarla gel...

1 sene önce dünya bu duruma gelecek deselerdi inanır mıydık? Hiç sanmam. Her birimiz ne umutlarla karşılamıştık yeni yılı oysa ki. Allah beterinden korusun tabii ama sağlıktan daha önemli hiçbir şeyin olmadığını nasıl da öğretti bize 2020.

Her sene sonunda yeni yıl için planlar yapılır; hayatımıza daha fazla dahil etmek istediklerimiz ve hayatımızdan çıkarmak istediğimiz şeylerin listesini yaparız. Her yeni yılda olmak istediğimiz ideal halimize bir adım daha yaklaştığımızın ve hatta ona ulaşmış kişi olduğumuzun hayallerini kurarız. Bağımlılıklardan kurtulmak, daha çok okumak, yeni yerler görmek, kilo vermek, meslek değiştirmek ya da hayatımızı tümüyle değiştirmek olabilir isteklerimiz. Gerçekten çok isteriz bu kişi olmayı. Ancak çoğu zaman alışkanlıklarımızın konforu ağır basar ve çok da fazla planlarımıza sadık kalamayız. Zaman içinde "yapamayacağımıza" kendimizi o denli inandırırız ki kendimizden vazgeçeriz, hayallerimizden vazgeçeriz. Ben yapamam der; kendimize kalın sınırlar çizeriz.

En kötüsü de kendinden umudu kesmek... Yapma arkadaşım kendinden umudu kesme. Sen yapabilirsin, başarabilirsin. Bir kişi bile yaptıysa sen de yapabilirsin. Hiç kimse başarmadıysa da sen o ilk kişi olabilirsin, bunu aklından çıkarma...

Alışkanlıklarımız çok kuvvetli bir bağ oluşturuyor ve kişi en ufak bir sıkıntıda yeni oturtmaya çalıştığı rutini değil eski alışkanlığını yapma eğiliminde oluyor, bu doğal. Bunun farkına vardığımızda çabamızı yeniye ve bizim için daha faydalı olana yönlendirebiliriz. Hayat hep sil baştan, kendimizi eğiteceğiz başka yolu yok...

Her şer'de bir hayır; her hayırda bir şer saklıdır. 2020 yılı tüm insanlığa çok farklı öğretilerle geldi. Ve hâlâ da öğrenmeye devam ediyoruz. 2021 yılını başka umutlarla ve hayallerle bekliyoruz. Önceliklerimiz değişti, sınırlarımız değişti. Kendimizi ve sağlığımızı çok daha ön plana aldığımız yaşamlarımız var artık. Yeni yıl için yapılacaklar listesine; sağlığımızı daha olumlu yönde etkileyecek alışkanlıkları, ruhumuzu besleyen aktiviteleri, yeni bir şeyler öğrenmenin hazzını çokça ekleyeceğimiz bir yıl olacak diye düşünüyorum.

İnşallah Aralık ayında ve yeni yılda çok daha güzel günler görürüz. Hatta bir sihirli değnek değmiş gibi bu hastalığın bittiğini söyleseler ve biz tekrar eski hayatlarımıza dönsek; tekrar sokaklarda rahatça dolaşsak, bir kafede oturup şüphe duymadan çay-kahve içsek, dostlarla görüşsek, işimizi gönül rahatlığıyla yapsak, ekonomik kaygılarımız olmasa ne güzel olur... Ben yazarken bile epey hafifledim, bunu duyması, konuşması, düşünmesi çok güzel. İnşallah gerçek olur diyelim.

Umut etmek, dua etmek, tedbir almak bizden olsun elbet bir gün bu da geçecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları