Hortumla kaldırımı yıkamak yasaklandı

Hortumla kaldırımı yıkamak yasaklandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, su tasarrufu için iş yeri önü ve kaldırımı hortumla yıkamayı 1 ay boyunca yasakladı.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi DİSKİ Genel Müdürlüğü, son zamanlarda yaşanan iklim değişikliği ile birlikte uzun yıllar daha gündemde olacağı anlaşılan kuraklığa karşı bazı tedbirler almak için harekete geçti.

Bu çerçevede özellikle su tüketiminin arttığı yaz aylarında içme suyunda yaşanabilecek kesintilerin önüne geçmek amacıyla 1-31 Ağustos arasında iş yeri önü, kaldırım yıkama ve çevre sulamalarının hortumla yapılmaması kararı alındı, tedbirlerin yetersiz olması halinde yeni yasaklar hayata geçirilecek. Alınan kararla, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye zabıta ekiplerinin yapacağı tespitler neticesinde kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı kabahatler kanunun 32. maddesi uyarınca 1295 lira idari para cezası uygulanacak.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, sıcak havaların başlamasıyla birlikte içme suyu tüketiminin arttığını bu nedenle içme suyunun heba edilmemesi gerektiğini söyledi. İçme suyunun en temel ihtiyaç olduğunu vurgulayan Tutşi, suda kentte yaşayan tüm vatandaşların hakkının bulunduğunu ifade etti.

İçme suyunun tasarruflu şekilde kullanılmasının önemine değinen Tutşi, “2560 sayılı İSKİ Kanunu’nun 2’inci maddesinin 1. fıkrasının c bendi gereğince; DİSKİ Genel Müdürlüğü sorumlu olduğu bölge sınırları içinde su kaynaklarını korumak ve bu kaynaklarda suların kaybına veya azalmasına yol açacak faaliyetlerde bulunulmasını önlemek, bu konuda her türlü teknik, idari ve hukuki tedbiri almak, konusunda görevli ve yetkilidir” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.