Hollanda Büyükelçimiz o gün neredeydi

Hollanda Büyükelçimiz o gün neredeydi
Amasya'da vatandaşlarla buluşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Hollanda Büyükelçimiz o gün neredeydi" diye sordu.

Hollanda Büyükelçimiz o gün neredeydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitingini düzenlediği Amasya'daki konuşmasında, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizle ilgili "Milli bir meseledir. Milli meselede beraberiz. Ortak duruş sergileriz; ama Sayın Dışişleri Bakanı'mız Hollanda'ya gittiğinde, bizim büyükelçimiz neredeydi? Niye büyükelçi konuşmaz? Nerede bu büyükelçi? Bu sorunun cevabını bekleyelim. Dışişleri Bakanı, bir ülkeye gidecek; gittiği ülkede kendi ülkesinin büyükelçisi onu karşılamayacak. Niye büyükelçi orada yok?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Amasya mitingde konuştu. Atatürk Anıt Meydanı'nda Amasyalılara hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, 16 Nisan günü yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Anayasanın bir uzlaşma belgesi olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Anayasa, hepimizin ortak paydası olmak zorundadır. O nedenledir ki anayasa değişikliğini görüşürken, bu A partisinin B partisinin görüşü değildir. hangi partiden olursak olalım, beraber düşüneceğiz. Anayasa, bir partinin anayasası değil; hepimizin anayasası. O nedenle sandığa giderken, ister sağcı olalım ister solcu ister ortacı; anayasa bize güvence sağlamalı" diye konuştu.

"CUMHURİYETİN KURULUŞUNDAN BU YANA BAŞBAKANLIK VAR"

Başbakanlığın kaldırılmasını öngören cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik eleştirilerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana başbakanlık var. Osmanlı Dönemi'nde padişah var; ama başbakanlık görevini üstlenen vezir-i azam var. Niye başbakanlığı kaldırıyoruz? Eğer bir vatandaşım, 'Bu ülkede başbakanlığa hiç gerek yok' diyorsa gidip 'Evet' oyu kullanacak. 'Hayır efendim, başbakanlık var bizim geleneğimizde; başbakan hesap verir' diyorsanız gidecekseniz 'Hayır' oyu kullanacaksınız"

"600'E NİYE ÇIKARIYORUZ? DAHA DA DÜŞMESİ LAZIM"

Milletvekili sayısının, 550'den 600'e çıkarılmasının gerekli olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Niye 600'e çıkıyor? 550 milletvekili bile fazla. Normali 450'dir. Benim için fark etmez. Niye? 600 milletvekiline parayı sizler ödeyeceksiniz. Vergilerinizle ödeyeceksiniz. Onlar da ballı maaşlarını almış olacaklar. Kendilerine bir zararı yok. Zarar sizin sırtınıza biniyor. 5 yıllık maliyeti, 187 trilyon. Niye vatandaştan bu para alınıyor? Hükümet güven oyu vermeyecek, aralarından bakan çıkmayacak, gen soru verilemeyecek. Peki 600'e niye çıkarıyoruz? Daha da düşmesi lazım"

"TAM TERSİNE ÇİFT BAŞLILIK ANAYASAL KURUM HALİNE GELECEK"

Hükümetin 'Çift başlılık ortadan kalkacak' açıklamasını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'Bu anayasa değişikliği gerçekleşirse çift başlılık kalkacak. İnanan var mı? Tam tersine çift başlılık anayasal kurum haline gelecek; çünkü başkan hem başkan olacak hem siyasi partinin genel başkanı olacak. Çift başlılık kalkmıyor. Millete doğruyu söylemiyorlar" dedi.

"NİYE BÜYÜKELÇİ KONUŞMAZ?"

Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin de açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İki bakanımız alınmadı. Milli bir meseledir. Biz de destekledik. Milli meselede beraberiz. Hiçbir sorunumuz yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları, başka bir yere gidiyorsa hiçbir ülke onları geri çeviremez. Geri çevriliyorsa sorgularız. Ortak duruş sergileriz. Ama Sayın Dışişleri Bakanı'mız Hollanda'ya gittiğinde, bizim büyükelçimiz neredeydi? Hiç duydunuz mu? Hiç sordunuz mu? Niye büyükelçi konuşmaz? Nerede bu büyükelçi? Bu sorunun cevabını bekleyelim. Dışişleri Bakanı, bir ülkeye gidecek; gittiği ülkede kendi ülkesinin büyükelçisi onu karşılamayacak. Niçin? Niye büyükelçi orada yok?" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.