Hesap ortaya çıktı: Sandık görevlileri ne kadar ücret alacak? Ödemeler ne zaman yatırılacak?

Hesap ortaya çıktı: Sandık görevlileri ne kadar ücret alacak? Ödemeler ne zaman yatırılacak?
14 ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerde görev alan sandık görevlileri, seçimlerin ardından gözlerini YSK'dan gelecek olan açıklamalara çevirmiş durumda. İşte son bilgiler...

Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine gitti. İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçim 28 Mayıs'ta gerçekleştirilmişti. Seçim gününde sandıklarda görev alan sandık görevlileri (seçim görevlileri) ücretlerin yatırılacağı tarihi araştırmaya başladı.

Sandık görevlisi ücretlerinin bu ay sonu hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor. Öte yandan, YSK'dan henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

MÜŞAHİTLER DE ÜCRET ALABİLECEK Mİ?

Gönüllülük esasına dayalı olarak seçim günü sandıklarda görev alan müşahitlere herhangi bir ücret ödenmeyecek.

2023 YILI SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Kamu çalışanları, seçimlerin ardından ne kadar ücret alacaklarını araştırmaya devam ediyor.

2023 yılına ilişkin verilecek olan ücretler henüz belli olmadı. Bununla birlikte çalışanlar geçen seçimlerdeki ücretler üzerinden hesaplamalar yaparak verilecek ücreti tahmin etmeye çalışıyor.

2019 yılındaki yerel seçimlerde sandık görevlisi olan başkan ve üyelere 261 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130 TL ödeme yapıldı. 2023 yılı için sandık görevlisi ücretleri henüz belli olmadı.

Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.