Herkes fıstıklı sanıyor bir tabak yiyen yine istiyor 'Damak çatlatan yalancı fıstık pastası tarifi'

Herkes fıstıklı sanıyor bir tabak yiyen yine istiyor 'Damak çatlatan yalancı fıstık pastası tarifi'
Yeni tarifler denemek ve misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız bu pastayı deneyin. Bir yiyen bir tabak daha istiyor.

Her misafir geldiğinde aynı tarz sunumları yapmaktan sıkılanlar için değişik alternatif ve lezzetli bir pasta önerisi sunuyoruz. Muhteşem görüntüsü ile fıstıklı bir pastayı andırsa da aslında içerisine ıspanak eklenerek yapılan bu pasta, diğer tariflerim pabucunu dama attıracak.

VİTAMİN AÇISINDAN OLDUKÇA ZENGİN

Ispanak düşük kalorili bir sebze olduğu için lif içeriği de oldukça fazla olduğu için tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne katkıda bulunabilir aynı zamanda içerdiği A ve C vitaminleri cilt sağlığı içinden önem arz etmektedir. Öte yandan içerdiği folik asit magnezyum potasyum gibi mineraller ıspanağı kemik sağlığı bağışıklık sistemi için de önemli bir besin haline getirmektedir.

YALANCI FISTIK PASTASI

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 250 gram ıspanak (1 su bardağı ıspanak püresi)

YAPILIŞI:

Ispanaklı pasta tarifi için öncelikle yıkadığımız ıspanakları tencereye alalım.

Üzerine sıcak su ekleyerek ıspanaklar diriliğini kaybedinceye kadar 1-2 dakika haşlayalım.

Haşlanan ıspanakları hızlıca soğumaları için soğuk sudan geçirerek süzdürelim ve rondodan geçirelim.

Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.

Üzerine süt, sıvı yağ ve püre haline getirdiğimiz ıspanakları ekleyelim.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.

Hazır olan harcımızı tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıba boşaltalım. Ben 23cm çapında kelepçeli kalıp kullandım.

Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında 40 dakika pişmeye bırakalım.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.