Her yudumunda fayda var

Her yudumunda fayda var
Gece geç saatlere kadar çalışan ya da sabah uyanamayanların kurtarıcısı olan kahvenin faydaları saymakla bitmez. Yapılan araştırmaların sonucu kafeinin insan vücuduna yararları kanıtlandı.

Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu’nun yaptığı araştırmaya göre günde dört fincan kahve içmenin vücut yağını yüzde 4 oranında azaltabileceği gözlemlenmiştir. Herhangi bir tatlandırıcı olmadan sade kahve tüketirseniz, bu sizler için bir avantajdır. Sade kahvenin içinde yok denecek kadar az kalori vardır. Bu nedenle sade kahve tüketmek kilo vermeye etkili bir şekilde yardımcı olur. Ölçülü olarak tüketildiğinde, yan etkilerinden uzak durabilirsiniz.

Kahvede bulunan antioksidanlar ve besinler vücuda oldukça faydalıdır. Sade kahvedeki klorojenik asit, enerji için ekstra kalori tüketme ihtiyacını azaltır. Kalorilerdeki bu açık zamanla kilo kaybına neden olur. Bunun dışında sade kahve içilmesi yeni yağ hücrelerinin üretimini de geciktirir.

KAHVEDE BULUNAN KAFEİN İŞTAHI BASTIRIR

Kahvede bulunan kafein, vücudun metabolizmasını artıran doğal bir uyarıcı görevi görür. Kafein, açlık hormonu seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Böylece kişinin iştahını kontrol etmesine yardımcı olur. Ayrıca sade kahve metabolizmayı hızlandırır.

VÜCUTTAKİ FAZLA SUYU ATAR

Sağlık uzmanlarına göre sade kahve vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olur. Bu nedenle herhangi bir yan etki olmadan kilo verimi kolaylaşır. Ancak bu kilo kaybı geçici olabilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.