"Her türlü tedbir alınmalı"

"Her türlü tedbir alınmalı"
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye'nin, Suriye'de ABD ve Rusya arasına sıkışmış pozisyona düşmemesi gerektiğini belirterek, "Bununla ilgili her türlü askeri, diplomatik, stratejik tedbir alınmalıdır." dedi.

"Her türlü tedbir alınmalı"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, içinden geçilen sürecin polemik yapmayı hoş karşılamadığını, milli meseleler üzerinde polemik yapmadıklarını söyledi. Altay, iktidar partisi genel başkanı başta olmak üzere bu meselelerde daha ciddi, tutarlı, polemikten uzak, Meclisi ve muhalefeti bilgilendiren bir yaklaşımla süreci götürmesinin ülkenin yararına olduğunu ifade etti.

Afrin'de stratejik dikkat ve tedbire ihtiyaç olduğunu belirten Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, Suriye'de ABD ve Rusya arasına sıkışmış pozisyona düşmemelidir. Bununla ilgili her türlü askeri, diplomatik, stratejik tedbir alınmalıdır. Türkiye, terörle mücadele ederken Suriye'de barışı hedeflediğini, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının esas olduğunu somut adımlarla göstermelidir. Türkiye, diplomatik süreci kesintiye uğratacak söylemlerden kaçınmalıdır.

Dışişleri Bakanlığından, Başbakanlıktan, Cumhurbaşkanlığından Afrin operasyonuyla ilgili kamuoyuna bilgi verildiğine tanık olmadım. Bütün bilgiler AK Parti kongrelerinden veriliyor. Diplomatik temasları, müzakereleri kesintiye uğratacak, koparacak söylemlerin, iç politikada AK Parti'ye oy getirme anlayışıyla yapılması bu ülkeye yapılacak ihanettir. Umarım ve dilerim Erdoğan, bu süreç sonunda bir gün milletin karşısına çıkıp, 'bu sefer de beni şu kandırdı' demesin, kandırılmasın, uyanık olsun. Bunun yolu içeride istişaredir, demokrasi kanallarını açık tutmak, ana muhalefet başta olmak üzere Meclisle bilgi alışverişidir. "

Altay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ABD Dışişleri Bakanı'nın temaslarının ardından kapalı ya da açık bir oturumla Meclisi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.