Her bir top lokma 80 kalori

Her bir top lokma 80 kalori
Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, bir lokmanın 80 kalori olduğunu belirterek, porsiyon kontrolünün önemine değindi.

Bir zamanlar mahallelerde ücretsiz bir şekilde dağıtılan, Türk kültürünün yerleşik alışkanlıklarından lokma, son günlerde oldukça rağbet görüyor. Ancak diyetisyenler lokmanın doğru tüketimi hakkında vatandaşları uyarıyor. Her bir top lokmanın 80 kalori olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, "çikolata sosları işin içine girince bu değer 98-100 kaloriye kadar çıkabiliyor. 5-6 top lokma tüketen birisi için günlük alması gereken enerji ihtiyacının üçte birini kullandı diyebiliriz” diye konuştu.

“1 top lokmanın yaklaşık olarak 15-16 gram olduğunu düşünürsek, kızartılmasıyla şerbetlenmesiyle beraber 77-80 kaloriyken, çikolata sosları işin içine girince bu değer 98-100 kaloriye kadar çıkabiliyor" diyen Uzman Örkçü, sağlıklı beslenme ya da diyet konusunda üzerinde durulan şeyin “porsiyon kontrolü” olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Diyetinizde kalori açığı sağlayıp kilo vermenizi sağlamak için bu tür atıştırmaktan uzak tutsak da ‘ödül’ olarak adlandırdığımız, güzel şekilde kilo verdikten sonra ‘Ne yemek istiyorsun?’ sorusunun cevabı lokma da olabilir. O yüzden porsiyon kontrolünü de sağlayıp sonrasında da fiziksel aktivitenizi ve egzersizinizi yaptığınız takdirde gönül rahatlığıyla tüketmiş, hatta aldığınız kaloriyi çoktan yakmış olabilirsiniz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.