Hepatit A aşısı artık Türkiye'de üretilecek

Hepatit A aşısı artık Türkiye'de üretilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hepatit A aşısının artık Türkiye'de üretileceğini söyledi.

KeyVac Aşı Üretim Merkezi Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hepatit A aşısının Türkiye'de üretileceğini duyurdu. Erdoğan, "Daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık ülkemizde üretilecek. Böylece Türkiye bu aşıyı en üst standartta üreten 4. ülke olacak" diye konuştu.

Erdoğan, Hepatit A aşısının 2012 yılından bu yana genel bağışıklama programında yer aldığını, Sağlık Bakanlığı'nca ücretsiz olarak 18'inci ve 24'üncü ayların sonunda olmak üzere her çocuğa 2 doz olarak uygulandığını vurguladı.

a.jpg

Kronik karaciğer hastalığı ve pıhtılaşma bozukluğu olanlar ile risk grubunda olan birçok kişinin de ücretsiz olarak aşılandığının altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında ülkemizde de üretilecektir. Böylece Türkiye bu aşıyı en üst standartta üreten 4'üncü ülke olacaktır. Açılışını yaptığımız bu önemli tesisle birlikte Hepatit A aşısında yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır. Ayrıca bu alanda ülkemiz ileri teknolojiye ve yetişmiş insan kaynağına kavuşacaktır.

b.jpg

Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılını kutladığımız bir dönemde hizmete giren KeyVac Hepatit A aşısı üretim fabrikasının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Aklını, emeğini, birikimini ve vizyonunu 'Türkiye Yüzyılı'nın emrine veren siz kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bugüne kadar yatırımlarıyla, üretimleriyle, istihdamlarıyla Türkiye'yi büyütme davamıza destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum."

c.jpg

d.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.