Hem pratik hem lezzetli kolay tiramisu tarifi

Hem pratik hem lezzetli kolay tiramisu tarifi
İtalyan tatlısı olan Tiramisu asıl olarak mascorpane denilen bir peynir türüyle yapılmaktadır. Ancak alternatif olarak sıkça kullanılan labne peynir son dönemlerde tercih edilmekte. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarifi sizler için derledik...

Hem pratik hem lezzetli kolay tiramisu tarifi

1 paket hazır kek(iki katlı pasta tabanı)

Kreması için:

200gram labne peyniri

2su bardağı süt

5yemek kaşığı toz şeker

3yemek kaşığı un

1adetyumurta sarısı

1 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı granül kahve

1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için:

2yemek kaşığı kakao

Kolay Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

Tiramisunun kremasını için; 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını tencereye alın.

Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra kremayı soğumaya bırakın.

Kremanız soğuduktan sonra 200 gram labneyi ekleyip mikserle karıştırın.

Kek tabanını ıslatmak için

1 su bardağı sıcak suya, 1 yemek kaşığı granül kahve ve 1 tatlı kaşığı toz şekerini eriyene kadar karıştırın.

Servis tabağına aldığınız pasta tabanının alt kısmını kahveli karışımın yarısı ile ıslatın ve üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.

Pastanın diğer katını da üzerine koyun ve kahveli karışımla ıslatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.

Son olarak üzerine kakao serpiştirin. Afiyet olsun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.