"Hedefimiz %7'nin üzerinde büyüme"

"Hedefimiz %7'nin üzerinde büyüme"
Kalkınma Bakanı Elvan, "Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 2 civarında büyüyeceğini, ekonomik açıdan ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağını söylüyorlardı. 2017 yılında bizim beklentimiz yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme performansı." dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONSİAD) İstanbul'daki toplantısına katıldı. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken Elvan, Türkiye'nin birlik ve beraberlikle her türlü başarıyı sağlayacak güce sahip olduğunu söyledi.

Konya sanayisinin çok büyük ilerlemeler kat ettiğini bildiren Elvan, bu anlamda sanayiciye her türlü desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini aktardı.

Bakan Elvan, devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Zeytin Dalı Harekatı milli bir görevi, bir insanlık görevini ifade ediyor. Türkiye, bugüne kadar terörle mücadele konusunda tüm dünyaya kararlılığını gösterdi. Türkiye, hangi terör örgütü olursa olsun, ister PKK, ister DEAŞ, ister YPG, ister DHKP-C hepsine yönelik olarak mücadelesini kararlılıkla sürdürmüş. Ama maalesef, 'Demokrasi, demokrasi' diyenler, insan haklarından bahsedenler sınıfta kalmıştır.

NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti Devleti dururken, teröristlerle iş birliği yapmayı tercih etmişlerdir. Eninde sonunda hata yaptıklarını görecekler. Bir ülke terör örgütleriyle iş birliği yapar mı? Maalesef yapıyorlar. Aslında bu, kendi ülkeleri içindeki yasalara baktığınızda suç. Bu bir anayasal suç. Bakıyoruz Avrupa'ya, hani 'Demokrasi, insan hakları.' diyorlar, PKK'yı terör örgütü olarak kabul ediyorlar ve her ortamda bunu ifade ediyorlar. Ama PKK terör örgütü mensupları, Avrupa Parlementosu'nda ve Avrupa'nın bir çok kentinde boy gösteriyor, etkinlik düzenliyor, oradaki kardeşlerimize saldırıyorlar, bunlar gözükmüyor."

Neredeyse her gün Avrupa'nın bir ülkesinde camilerin yakıldığını dile getiren Elvan, bunların yazılmayıp, çizilmediğini aktardı.

Elvan, YPG ve PKK terör örgütünün Afrin'den Kilis ve Hatay'a saldırıda bulunduğunu, attıkları roketlerle yüzlerce yıllık tarihi camiyi tahrip ettiklerini, sivilleri öldürdüklerini hatırlatarak, buna rağmen kimsenin sesinin çıkmadığını anlattı.

"Ama kılı kırk yararak, bir sivilin dahi canına birşey olmasın düşüncesiyle hareket eden TSK'mıza ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mize 'sivilleri öldürüyorsunuz.' diye saldırıyorlar. Sivilleri öldüren onlar ama iftirayı bize atmaya kalkıyorlar." diyen Elvan, Türkiye'nin bu ortamda, birlik beraberliğe, dayanışmaya, kararlı şekilde vatan, millet devlet ve bayrak için mücadeleye ihtiyacı olduğunu, bunu gerçekleştirecek güce Türkiye'nin sahip olduğunu söyledi.

"TSK Afrin'de destan yazıyor"

Böyle bir ortamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kararlılık gösterdiğini, TSK'nın Afrin'de destan yazdığını belirten Elvan, orada teröristlerin yaptıkları hazırlıkların en az 4-5 yıllık çalışma gerektirdiğini, teröristlerin yaptığı 6-7 yıllık tünellerin kimler için yapıldığını, bu paranın nereden geldiğini sordu.

Elvan, TSK'nın bu teröristleri ortadan kaldıracağını, mücadelenin devam edeceğini dile getirerek, TSK'nın bu güce sahip olduğunu, genç-ihtiyar tüm Türk vatandaşlarının Afrin'e giderek, TSK'ya destek vermek istediğini söyledi.

Bir yandan terörle mücadele edilirken diğer yandan da ekonominin daha güçlü hale gelmesi için yoğun bir çaba sarf edildiğini söyleyen Elvan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz hain darbe girişimi ile, 17-25 Aralık yargı ve emniyet darbesi ile, Gezi hadiseleri ile karşı karşıya kaldık. Tüm bunları dikkate aldığınızda başımıza neredeyse gelmeyen kalmadı. Ona rağmen Türkiye, 2010-2016 döneminde yıllık ortalama yüzde 6,8 büyüyerek, dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer aldı.

Bu kararlılıkla olan bir sonuç. 2017 yılında ihracatta 157 milyar doları geçtik. Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 2 civarında büyüyeceğini, Türkiye'nin ekonomik açıdan ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağını söylüyorlardı. 2017 yılında bizim beklentimiz yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme performansı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.