Hayvan sahipleri dikkat: Bugünden sonra ceza yağacak

Hayvan sahipleri dikkat: Bugünden sonra ceza yağacak
Evcil hayvanların kimliklendirilmesi amacıyla mikroçip takılmasında son güne gelindi. Peki bugün de  mikroçip taktırmazsak ne olur?  İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştilen PETVET sisteminde başlatılan mikroçip uygulamasında son güne gelindi. Bakanlık kedi, köpek ve gelincik sahiplerine ilişkin son tarihin yılbaşı olduğunu duyurmuştu.

Mikroçip uygulamasında evcil hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması amaçlanıyor. Bugünden sonra patili dostlara mikroçip uygulaması yaptırmayan sahiplere 3 bin 642 TL ceza kesilecek.

KAYIT ALTINA ALINAN HAYVAN 1 MİLYONDAN FAZLA

1 Ocak 2021''den bugüne kadar 1 milyon 300 bine yakın kedi, köpek ve gelincik, kayıt altına alındı.

Evcil hayvanına çip taktırmayanlara 3 bin 642 lira, mikroçip taktırdıktan sonra evcil hayvanını sokağa bırakanlara da 6 bin 72 lira idari para cezası uygulanacak.

BEYANNAME DOLDURURSANIZ YAPTIRIM YOK

31 Aralık tarihine kadar hayvan sahiplerinin il veya ilçe müdürlüklerine başvurarak beyanname ile başvurmaları halinde, mikroçip uygulamasının ve kayıt işleminin takip eden süreç herhangi bir yasal yaptırım uygulanmadan tamamlanabilecek.

ANKARA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, vatandaşların herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalmaması için şunları söyledi:

"Özellikle bir beyanname var bu beyannameyi doldurarak en azından 31 Aralık tarihine kadar önümüzdeki yıl içerisinde cezai yaptırımla karşılaşmadan kedi ve köpeğine mikro çip takabileceklerdir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.