Hayal ettiğimiz 21. yüzyıl böyle değildi

Hayal ettiğimiz 21. yüzyıl böyle değildi
İçişleri Bakanı Soylu, "Bizim hayal ettiğimiz 21. yüzyıl hiç de böyle değildi. Terörün bir politika aracı olarak kullanıldığı, çocukların cesetlerinin kıyıya vurduğu bir dünyayı asla hayal etmemiştik." dedi.

Hayal ettiğimiz 21. yüzyıl böyle değildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Trabzon'da düzenlenen "IPARD-I yatırımları Trabzon toplu açılış töreni" ve "IPARD-II programı tanıtım toplantısı"na katıldı.

Soylu burada yaptığı konuşmada, "21. yüzyıla gelmiş dünya terörle, göçle maalesef son dönemde Avrupa'da hep beraber yaşadığımız ve gördüğümüz ırkçılıkla ötekileştirmelerle uğraşmamalıydı." dedi.

"Dünya üretimle tarımsal üretimle küresel iklim değişiklikleriyle bölgesel gelişmişlik farklılıklarının giderilmesiyle uğraşmalıydı ama maalesef böyle olmadı. Bizim hayal ettiğimiz 21. yüzyıl hiç de böyle değildi." diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörün bir politika aracı olarak kullanıldığı, çocukların cesetlerinin kıyıya vurduğu bir dünyayı asla hayal etmemiştik. İnsan hakları, ifade özgürlüğü gibi hakların, gerçekten evrensel olduğu, toplumlara ve olaylara göre esnetilmediği ve buna göre şekillendirilmediği bir dünya olmalıydı. Bir taraftan demokrasi alabildiğine yaşanırken, bunu yaşayan ülkelerin dünyanın başka yerlerinde cunta yönetimlerini desteklemediği, askeri darbelere zemin hazırlamadığı bir dünya olmalıydı ama maalesef burası böyle olmadı. Sahra altı ve Kuzey Afrika ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri, küresel strateji merkezleri tarafından bir şekilde organize edilen demokrasi dışı müdahalelerden bir türlü başını kaldıramadı. En başta Türkiye çok partili siyasi hayata geçtiği günden beri bir vesayet stratejisiyle ve bu stratejilerin araçları olan askeri darbelerle kontrol altına alınmaya çalışıldı."

"16 Nisan üzerinden cepheleşme ortaya koymak istiyorlar"

Türkiye'nin geçmişte yaşadığı süreçler hakkında da bilgilendirmede bulunan Soylu, sürekli olarak gelişmelere ket vuran bir anlayışla karşı karşıya kalındığını ifade etti.

Türk milletinin büyüklüğüne işaret eden Soylu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin şunları söyledi:

"15 Temmuz'u başarıya ulaştıramayan bu anlayış, bugün 16 Nisan üzerinden bir cepheleşme ortaya koymaya çalışmaktadır. Yeni darbe anayasasını yazdıramayan eski paydaşlar, hiç olmazsa eskisinin son kalıntılarını bir şekilde savunmak için bugün bir araya gelmişlerdir. İsviçre'de açılan pankart, Hollanda'da kıymetli bakanımızın karşılaştığı diplomasi dışı muamele, Avrupa ülkelerinden yıllardır PKK'ya yapılan para ve silah yardımı, referandumda 'evet' için programlara izin verilmezken PKK'nın 'hayır' toplantılarına her türlü destek olunması, 15 Temmuz'dan sonra Batı dünyasının sessizliği ve olayı küçültmeye çalışması, işte bu yaklaşımların tamamının bir şekilde okunması gerekir. Türkiye başka ülkelerin yaptığından farklı birşey öneriyor değildir. Güçlü bir Meclis önermektedir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.