Havayolu firmasından yeni karar

Havayolu firmasından yeni karar
Havayolu şirketi, karbon emisyonunu azalmak amacıyla kiralık kıyafet uygulamasına başladı.

Japon havayolu şirketi Japan Airlines, yolcularını kıyafetlerini yanlarında götürmek yerine varış noktalarında uygun fiyatlarla kıyafet kiralamaya teşvik etmek için bir yıl sürecek bir deneme başlattı. Kiralama modelinin amacı olarak , “karbon emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olmak” ve giysilerin yeniden kullanılmasıyla daha “döngüsel bir ekonomi yaratmak” olduğu açıklandı.

5 Temmuz’da başlayarak Ağustos 2024 sonuna kadar devam edecek olan deneme süresi boyunca, Tokyo'ya uluslararası uçuş yapan yolcuların, Japan Airlines ve 66 ülkede faaliyet gösteren küresel bir iş grubu olan Sumitomo Corp. tarafından oluşturulan “Any Wear, Anywhere” adlı dijital bir hizmet aracılığıyla kiralamak üzere kıyafet seçebilecekleri belirtildi.

Yolcuların, seyahate çıkmadan bir ay öncesine kadar uygulamadaki sanal raflara göz atarak, her sezon için cinsiyet, beden ve duruma göre kategorize edilmiş koleksiyonlardan seçim yapabilecekleri ifade edildi. Koleksiyon fiyatlarının 28 ila 49 dolar arasında olduğu ve yolcuların kendi çorap ve iç çamaşırlarını getirmeleri gerektiği duyuruldu.

Katılımcıların Japonya'daki otellerine vardıklarında, önceden seçtikleri kıyafetlerden oluşan, yeni yıkanmış ve ütülenmiş bir çanta alacakları; eşyaları resepsiyona iade etmeden önce iki haftaya kadar saklayabilecekleri bildirildi

Kaynak: T24

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.