Hava ambulansına dolarla binilecek!

Hava ambulansına dolarla binilecek!
Sağlık Bakanlığının hava ambulansı hizmeti alımlarında dolar üzerinden teklif ve ödemeleri belirleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığıyla ilişkili olan Kamu İhale Kurumunun, hizmet alım ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Değişikliğe dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yer aldı ve yönetmeliğine, "Hava ambulansı kiralanmasına yönelik ihaleler" maddesi eklendi.

Maddede, "Sağlık Bakanlığı tarafından hava ambulansı kiralanmasına yönelik gerçekleştirilecek ihalelerde, Hazine ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınmak kaydıyla, tekliflerin yabancı para birimleri cinsinden verilebilmesi ve sözleşme konusu işin ödemelerinde yabancı para birimlerinin kullanılabilmesi mümkündür." denildi.

ambulans.jpg

Ayrıca, "Bu durumda, tekliflerin hangi para birimi veya birimleri cinsinden verilebileceği, ödemeye esas para birimi veya birimleri ile tekliflerin bu düzenlemeler çerçevesinde, teklif fiyatının ihale tarihinde veya son yazılı tekliflerin verildiği tarihte Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kuru veya çapraz kur üzerinden dönüştürülmesi suretiyle değerlendirileceği hususları ihale dokümanında düzenlenir." ifadeleri kullanıldı.

c) Yabancı para birimi cinsinden teklif veren istekliye ait Türk Lirası üzerinden sözleşmeye bağlanan işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgelerdeki iş deneyim tutarı, bu Yönetmeliğin 49 uncu maddesinin birinci fıkrasındaki düzenlemeler çerçevesinde güncellenir. Bu tutar, ilk ilan veya davet tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden, teklife esas para birimine çevrilir.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.