Hatice Kolçak bombayı patlattı 'Altın bozdurmak isteyenler o tarihe dikkat

Hatice Kolçak bombayı patlattı 'Altın bozdurmak isteyenler o tarihe dikkat
Ünlü ekonomist Hatice Kolçak gram altınla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Son dönemlerde altın fiyatları hızla yükselirken, beklenmedik bir gelişme sonrasında gündeme bomba gibi düştü. ABD'nin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından altın fiyatlarında sert bir düşüş yaşandı ve potansiyel yatırımcılar için umutlar bir anda değişti.

Koronavirüs salgınından bu yana dalgalı hareketlerle sürekli gündemde olan döviz kurları ve altın fiyatları, 2024 yılına girilmesiyle birlikte yatırımcıları ve diğer vatandaşları şaşırttı. Yeni yılın başlamasıyla birlikte gram altın, ons altın ve diğer altın fiyatları hızla yükselmeye başladı, ancak bu durum altın piyasasına yatırım yapmak isteyenleri hayal kırıklığına uğrattı.

hatice-kolcak-6-1693310682.jpgAncak, altın fiyatlarındaki yükseliş trendinin ne zaman sona ereceği ve normalleşme sürecinin ne zaman başlayacağı merak edilirken, piyasada beklenmedik bir gelişme yaşandı. ABD'de açıklanan enflasyon verileri, altın fiyatlarında sert bir düşüşe neden oldu.

Son günlerde rekor seviyelere ulaşan gram altın fiyatları, ABD'deki enflasyonun beklentileri aşmasıyla hızla geriledi. Bugün, bin 964 TL seviyelerinden işlem gören gram altının düşüşü devam edip etmeyeceği merak edilirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak'tan beklenen açıklama geldi ve yatırımcıları uyarmak için önemli bilgiler verdi.

ekran-goruntusu-2024-02-18-095616.pngAltın piyasası, son günlerde dalgalı grafiklerle yatırımcıları şaşırtırken, uzman isim Hatice Kolçak, gram altının yükseliş trendinin devam edeceğini ve yatırımcıları bu konuda uyardı.

ekran-goruntusu-2024-02-18-095603.pngAltın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak'a göre, altın fiyatlarındaki düşüş geçici olup, kısa süre içinde tekrar yukarı yönlü hareket edecek. Kolçak'a göre, gram altının yıl sonunda 3 bin TL'ye kadar yükselebileceği öngörülüyor. Bu açıklama, piyasada büyük bir şok etkisi yarattı ve yatırımcılar arasında büyük bir merak uyandırdı.

ekran-goruntusu-2024-02-18-095456.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.