Hatay'ın acı tablosu uyduya yansıdı

Hatay'ın acı tablosu uyduya yansıdı
Ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay’ın acı tablosunu NASA paylaştı.

Geride bıraktığımız 2023 yılının Şubat ayında yaşanan deprem felaketi, başta Kahramanmaraş olmak üzere çevredeki birçok ili etkiledi. Fazlasıyla etkilenen illerden biri de Hatay oldu. Hatay’ı neredeyse haritadan silen depremin korkunç boyutlarını ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), uzaydan görüntüledi.

Hatay’ın depremden ne kadar etkilendiğini gözler önüne seren NASA’nın bu görsel verileri sosyal medyada paylaşıldı.

thumbs-b-c-0d4d857b140034cbb0e9dc433ac95cd6.jpg

ÖNCESİ VE SONRASI PAYLAŞILDI

Hatay’ı vuran depremlerden önce ve sonra havadan görüntüleme verilerini çıkaran NASA, ilin yaşadığı felaketi gözler önüne serdi. Depremden iki gün önce yani 4 Şubat verileri ile depremden iki gün sonrası olan 8 Şubat’ın verilerini karşılaştıran NASA’nın görüntüleri, depremden sonraki elektrik kesintilerinin vahim tablosunu ortaya koydu.

bcsm4j1ple6l1eq4-he-8g.webp

Haritada şehir merkezinde ve civarında göze çarpan elektrik ışıklarının deprem sonrasında azaldığı, sadece küçük bir merkezde ışıkların görüldüğü dikkat çekiyor. Bu tablo, yaşanan felaketin boyutunu da gözler önüne seriyor.

‘ELEKTRİK ENERJİSİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ KAYBEDİLDİ’

Veri bilimi üzerine çalışmaları bulunan bilim insanı Yohan Iddawela, NASA’nın ortaya koyduğu görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaşarak acı tabloyu yorumladı. Meydana gelen depremlerin önemli can kayıplarına ve altyapı hasarına yol açtığını söyleyen Iddawela, uydulardan elde edilen verilere göre bölgenin büyük bir kısmının elektrik enerjisini kaybettiğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.