Harput'un Tarihi Dabakhane'sindeki Şifalı Su

Harput'un Tarihi Dabakhane'sindeki Şifalı Su
Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan Dabakhane şifalı suyu, içeriğindeki minerallerle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

aw048059-05.jpg

5 bin yıllık tarihi harput mahallesi'nde kim tarafından ve ne zaman yapıldığı bilinmemekle birlikte 1988 yılından eski binasının yerine yapılan ve iki kubbeden ibarek bina içerisinde yer alan iki şifahane bölümünden oluşan Dadakhane şifalı suyu yoğun ilgi görüyor.

ŞİFALI SUYUN İÇERİSİNDE NE VAR ?

İçme suyu kriterlerine sahip olan dadakhane şifalı suyu içerisinde sodyum, potasyum, karbonat, sülfat, klorür, iyodür, amonyak ve nitrat bulunmaktadır. 5 derece olan suya insanlar çok fazla dayanamıyor bu nedenle suyun kaynağı bilinmiyor.

aw048059-04.jpg

DADAKHANE SUYU NELERE İYİ GELİYOR ?

Özellikle mide, karaciğer ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenilen Dadakhane şifalı suyunun aynı zamanda içerisindeki elementler nedeniyle suyla banyo yapanların ruh sağlına iyi geldiği belirtiliyor.

aw048059-02.jpg

ÜÇ TANE KURNA

İçerisinde üç tane kurna bulunuyor : Karaciğer, romatizma, depresyon hastalıkları olan insanlar şifa amaçlı bu suya giriyorlar.

Arkadaşlarıyla beraber gelen Salih Şan, Harput suyu ile ilgili şu sözleri söyledi : 'Su soğuk ve güzeldi, vücudumuza da yaradı'. dedi. Bir diğer ziyaretçi Arda Arduç, 'İlk defa buraya geldim. Yeni bir deneyim yaşadım ve su kemiklerime iyi geldi.' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.