"Hangi baskı ve tehdit devam ederse etsin, bu mücadeleyi sürdüreceğiz"

"Hangi baskı ve tehdit devam ederse etsin, bu mücadeleyi sürdüreceğiz"
"Londra, Berlin, elinizi Türkiye'nin içişlerinden çekin. Siz ne kadar hükümete dolaylı destek operasyonları yaparsanız yapın bunda başarılı olamayacaksınız."

"Hangi baskı ve tehdit devam ederse etsin, bu mücadeleyi sürdüreceğiz"

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Londra, Berlin, elinizi Türkiye'nin içişlerinden çekin. Siz ne kadar dolaylı destek operasyonları yaparsanız yapın bunda başarılı olamayacaksınız." dedi.

Özdağ, eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ile birlikte Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Referandum sürecinin "halk ve muhalafet üzerinde kurulan ağır ve acımasız bir baskıyla sürdürüldüğünü" belirten Özdağ, devletin bütün kaynaklarının "evet" propagandasında kullanıldığını savundu.

Bunun yanında "hükümetin, muhalefetin her platformda konuşmasını engellemeye çalıştığını" iddia eden Özdağ, "Hangi baskı ve tehdit devam ederse etsin, bu mücadeleyi sürdüreceğiz. İsterlerse ülkücü gençliği istismar etmeye devam etsinler, isterlerse salonları basmaya çalışsınlar, bunlar bizi yıldıramayacak." ifadesini kullandı.

Özdağ, dün bu saldırıların yeni bir aşamaya geçtiğini belirterek, Yozgat'ta, Sinan Ogan'ın eş ve çocuklarının içinde bulunduğu araca ağır, ahlaksızca bir saldırı gerçekleştiğini vurguladı.

Almanya ve İngiltere'den "15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olmadığına dair açıklamalar yapıldığını" aktaran Özdağ, şunları kaydetti:

"Bunu referandum öncesinde ikinci bir 'one minute' yardım operasyonu olarak görüyoruz. Marslılar mı yaptı bunu? Siz Türk milletini aptal mı zannediyorsunuz? Londra, Berlin, elinizi Türkiye'nin içişlerinden çekin. Siz ne kadar hükümete dolaylı destek operasyonları yaparsanız yapın bunda başarılı olamayacaksınız."

-"Alçakça bir saldırı"

Sinan Ogan da Anadolu'da gezerek halka "hayır"ı anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Dün Yozgat'a gittiklerini, eşinin memleketi olduğu için çocukların da heveslenerek kendisiyle geldiğini belirten Ogan, şöyle devam etti:

"Başta belediyenin bize salon tahsis etmesine şaşırmıştık. Ancak daha sonradan bu tahsisi niye yaptıklarını anladık. Dün Yozgat'ta yapılan saldırı, benim aileme yapılmış bir saldırıdır. En kötü dönemde dahi 7 yaşındaki kız çocuğunun içinde bulunduğu bir arabaya böyle alçakça bir saldırıya kimse imza atmamıştır.

Saldırının failleri ilçe ilçe gezerek organizasyonu yapan Sadir Durmaz ve telefon açan Şefkat Çetin'dir. Buradan ihbar ediyorum.

Kızım, arabanın içinde ağladı. Bana 'Baba bozkurt işareti yaparak saldırıyorlar' dedi. O kızın bütün hayallerini yıkanları, o çoğunun gözyaşı dökmesine vesile olanları lanetliyorum."

Tedbirlerin "saldırıyı önlemek üzere alınmadığını" savunan Ogan, kavga sırasında hiçbir polisin müdahalesinin söz konusu olmadığına işaret etti.

Saldıranların bellerinde silah gördüğünü, onun için buna "silahlı saldırı" dediğini belirten Ogan, şu ifadeleri kullandı:

"Hollandalı Bekir Ağa, Hollanda'da yapılanları lanetliyorsun ama burada tek kelime etmiyorsun. Ümit Bey'e ve bana yapılan saldırılar Türkiye'de kaosu tetiklemek ve referandumu iptal ettirmek için yapılan saldırılardır. Bizlerden birine bir şey olması durumda bunun müsebbibi AKP iktidarı ve onun tetikçileridir. Her şey aklımıza gelirdi ama bizim bazı arkadaşlarımızın AK Parti'ye tetikçilik yapacakları aklımıza gelmezdi. Allah'a bir can borcumuz var, alacaksanız buyur gelin alın. Bizi canımızla mı korkutuyorsunuz?"

Ogan, bir soru üzerine, siyasetçi olmasına rağmen ruhsatlı silahla gezmek zorunda olduğunu belirterek, "Eğer arabaya gelebilselerdi ne olurdu sizce? Ailem, çocuğum içindeydi." dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.