Halkbank’a ABD’de açılan dava düştü

Halkbank’a ABD’de açılan dava düştü
Halkbank, ABD'de Owens davasına ilişkin açılan hukuki süreçler hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yaptı.

Halk Bankası, 27 Mart 2020 yılında ABD'de başlatılan tazminat talepli ilk hukuk Owens davası adlı davanın nihai olarak reddedildiğini açıkladı.

KAP’a yapılan açıklamada, banka aleyhine açılan Owens davasının önce ABD Güney New York Bölge Mahkemesi sonrasında ise Birleşik Devletler İstinaf Mahkemesi İkinci Dairesi tarafından yargı yeri uyumsuzluğu nedeniyle reddedildiği aktarıldı.

Davadaki müştekilerin ABD Yüksek Mahkemesi'ne temyiz başvurusu yaptığı, ancak bu temyiz talebinin 8 Ocak 2024 tarihinde reddedildiği belirtti.

thumbs-b-c-18ce498eaabafd609085121a1450cd40.jpg

Bankadan yapılan resmi açıklamada, Owens davasının nihai olarak düşmesinin banka, yatırımcılar, müşteriler ve çalışanlar açısından olumlu bir gelişme olacağı konusunda ifadeler kullanıldı.

Öte yandan, 26 Temmuz 2023'te başlatılan ikinci tazminat talepli Hughes davası hukuk davası ve 15 Ekim 2019 tarihli ceza davasıyla ilgili hukuki süreçlerin şuan sürmekte olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.