Hakkari'de seçmenlerden sandık boykotu

Hakkari'de seçmenlerden sandık boykotu
Hakkâri'de Çalımlı mezrasında ikamet eden 150 seçmen, gereken hizmeti alamadıklarından yakınıp sandığa gitmedi.

Yüksekova'ya 30 kilometre uzakta bulunan Dilektaşı köyüne bağlı Çalımlı mezrasında 150 seçmen, hizmet almadıklarını söyleyerek sandığa gitmedi. Sandığı boykot eden seçmenler, şikayetlerini dile getirdi.

30 hane, 350 nüfuslu mezrada meydanında bir araya gelen seçmenler muhtarlığın mezrada yaşayan bir kişiye verilmesini istedi. Köyde yaşayan adayın kazandığı seçimlerde istedikleri adayın kabul edilmediğini söyleyen 150 seçmenin sözcüsü Adem Karaman, "Şu ana kadar mezramıza bir hizmet yapılmadı. Yapılan hizmetler de Dilektaşı köyüne yapılıyor. 1980'li yıllarda yapılmış küçük bir odada ilkokul öğrencileri öğrenim görüyor. Buranın öğrencileri ortaokulu ilçe merkezinde okuyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan seçmenler, Cumhuriyetin 100'üncü yılına girilmesine rağmen sıkıntılarının bitmediğini dile getirdi. Okul, yol, su, iletişim istediklerini dile getirenler, defalarca müracaat etmelerine rağmen hizmetlerin yapılmadığını söylediler. Karaman, "Mezra sakinleri olarak bu seçimde sandığa gitmedik. Yetkililer, ne zaman hizmet getirirse o zaman sandığa gideceğiz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.