Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

Esrarengize Yolculuk

Gürsel Tekin'in HDP açıklamalarının üzerinde AKP-MHP tepinirken…

HDP''nin meşruiyeti tartışma konusu olmaya devam ederken CHP''li Gürsel Tekin''in açıklamaları gündemi sarstı. Neymiş efendim ''HDP''ye bakanlık verilirmiş''. Oldu mu şimdi Gürsel Bey?

Yeri zamanı mıydı?

İYİ Parti''den bu konuyla ilgili açıklamalar yüzde yüz isabetlidir.

Özellikle de ''AKP''ye Saray''a yaracak açıklamalar ve AKP-MHP üzerinde tepinir'' sözleri yüzde yüz doğrudur.

*

HDP''nin meşruiyeti konusuna geçeyim…

Meşruiyet konusuna sözlüklerden baktığımızda şu yazıyor:

"Yasaya, töreye vb. uygunluk, geçerlilik, yasallık."

Yasal bir parti deniliyor de mi HDP?

Hatta Meclis''i yönetiyor, Meclis Başkan vekilleri var, seçimlere giriyorlar YSK''dan onaylı vekil oluyorlar deniliyor de mi?

Bunu diyenler PKK''nın anlamını biliyor musunuz?

PKK terör örgütünün açılımı Kürtçesi Kürdistan Partiye Karküke''dir. Bu açılımın Türkçesi ise Kürdistan İşçi Partisi''dir.

Yani PKK da bir partidir ama yasal değil terör örgütüdür. Çünkü siyasal şiddet uygulayarak silah zoruyla anayasayı değiştirip ülkeyi bölmeyi hedefliyor. O yüzden terör örgütüdür. Dünyanın büyük bir kısmı da terör örgütü olarak görüyor.

PKK bugün silahları bırakıp kendilerini feshetseler suç işlemişleri teslim olsa, hapse gidenler gitse, kalan kısmı da PKK''nın ismini değiştirip önce İçişleri Bakanlığı''na sonra da ülkedeki örgütlenmelerini tamamlayıp kongresini yaptıktan sonra YSK''ya başvursa seçimlere girerler. Ve vekil hatta grup kurup Meclis''e gelirler. Şimdi bu durumda PKK terör örgütü yasal olur mu? Elbette olmaz. Çünkü dağdan inenlerin yargılamaları devam ediyor. Belki de bahsettiğim sürecin sonunda Meclis''e girmiş PKK''lılar içeri girecekler. Olayın sıcaklığıyla kimin suçlu olup olmadığı hemen ortaya çıkmaz ki…

Gelelim HDP''ye…

HDP, PKK terör örgütü yukarıdaki süreçleri yapmayacak elbette. Ama HDP de sonuçta Meclis''te ve Meclis''i yönetiyorlar.

HDP''nin Anayasa Mahkemesi''nde bölücü terör örgütünün yan kuruluşu olmakla ilgili davası devam ederken HDP yasal bir parti olmuyor ki…

PKK terör örgütünün sürecini anlattığım gibi Anayasa Mahkemesi''ndeki süreçte belki de HDP''li vekillerin bizzat dağa çıkıp askerimize polisimize kurşun attığını ortaya çıkabilir. Yok, artık demeyin, geçenlerde vekilliği düşen HDP''li yurt dışına kaçarken yakalandı.

Yani HDP kesinlikle meşru bir parti değildir.

Anayasa Mahkemesi partileri kapatmada tek otorite ise HDP''nin kapatılması davası Anayasa Mahkemesi''nde görülürken HDP''ye bakanlık verilmesi olur mu Gürsel Bey?

*

HDP de artık yol ayrımına girmelidir.

Ya terör örgütü PKK ile bağlarını kesip, ''PKK terör örgütüdür'' deyip Türkiye partisi olacaklar ya da bölücü terör örgütünün yan kuruluşu olarak sürekli kapatma davaları ile karşı karşıya kalacaklardır.

Vay efendim ''oyumuz var, veya oyları var'' deniliyorsa o zaman Erdoğan''ın yasal olmayan faaliyetlerini neden eleştiriyorsunuz? Veya iktidarları Yüce Divan''da neden yargılama yetkisi Anayasa Mahkemesi''nde?

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Anayasa Mahkemesi''nde yargılanmadı mı?

Yılmaz, başbakanlığa oyla, seçimle sandıkta değil de darbe ile mi geldi?

*

Geçin efendim geçin…

Tüm modern çağdaş demokrasilerde terörle irtibatlı parti veya kuruluşlar kapatılır.

*

Ayrıca Gürsel Tekin''in HDP açıklamalarının yegâne yaradığı yerler AKP''dir, Saray''dır, MHP''dir.

Sonuç olarak; AKP ve MHP''nin üzerinde tepinmesi için istemeyerek Gürsel Tekin Bey yersiz açıklamalar yapmıştır diyebiliriz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları