"Güneş Doğu'dan doğuyor, Batı'dan hayır gelmez"

"Güneş Doğu'dan doğuyor, Batı'dan hayır gelmez"
Başbakan Yıldırım, "Şimdi biz bu eserleri yapıyoruz ya, Batı'dakilerin ayarı bozuluyor, daha da bozulacak. Güneş Doğu'dan doğuyor, Batı'dan hayır gelmez." dedi.

"Güneş Doğu'dan doğuyor, Batı'dan hayır gelmez"

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa kesimi açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti. 

Halk oylamasına bir aydan biraz fazla zaman kaldığını ve Türkiye'nin her tarafını dolaşarak vatandaşlarla bir araya geldiklerini dile getiren Başbakan Yıldırım, bugün de İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Gemlik ve Bursa arasındaki 25 kilometrelik kısmının açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Otoyolun Osmangazi Köprüsü-Gemlik ve 26 kilometrelik Kemalpaşa-İzmir kısmını daha önce açtıklarını anımsatan Yıldırım, bugünkü açılışla otoyolun 100 kilometrelik kısmının tamamlanmış olduğunu belirtti. Başbakan Yıldırım, otoyolun üçte birlik kısmının tamamlandığını ancak en önemli bölümünün Osmangazi Köprüsü olduğunu ifade ederek, dünyanın en uzun üçüncü köprüsünü Türkiye'ye kazandırdıklarını vurguladı. 

Gemlik-Bursa arasındaki 25 kilometrelik kısmın arazi şartları nedeniyle yapımı en zor olan kısım olduğunu anlatan Yıldırım, güzergah üzerinde bin 250 metrelik iki tünel bulunduğunu ve Selçuk Gazi ismini verdiklerini söyledi. 

"Batı'dan hayır gelmez"

İstanbul'dan İzmir'e vatandaşların 2 saat 50 dakikada gideceğini dile getiren Yıldırım, "İşte medeniyet bu, boş lafla olmaz. Şimdi biz bu eserleri yapıyoruz ya, Batı'dakilerin ayarı bozuluyor, daha da bozulacak. Güneş doğudan doğuyor, 'batı'dan hayır gelmez." ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.