Günde 1 tane yiyince krallar gibi yaşatıyor

Günde 1 tane yiyince krallar gibi yaşatıyor
Liçi meyvesi ya da daha bilindik ismi ile kral meyvesi, anavatanı Çin olan bir meyvedir. Tatlı yapısı ve sıra dışı görünümü ile dikkat çeken liçi meyvesi, sadece görünümü ve tadı ile değil aynı zamanda sağladığı faydalar ile de dikkat çekiyor.

Erhan KARADAĞ/ KAMU SON HABER

Liçi meyvesi portakaldan bile çok daha fazla C vitamini değerlerine sahiptir. Bu da liçi meyvesinin vücutta tamemen yenileyici bir etki başlatması ve yüksek antioksidan değerleri ile toksinleri atmasını sağlar. Liçi meyvesi bağışıklığı güçlendirerek özellikle kış aylarında dönemsel hastalıklar olan grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır.

ekran-goruntusu-2023-05-20-113701.jpg

Metabolizmayı hızlandırır: Liçi meyvesi içerisinde zeytinyağında da bulunan oleik asit barındırır. Oleik asit ise metabolizma hızlandırıcı olarak bilinir. Bu sayede liçi meyvesi metabolizmayı hızlandırarak çok daha hızlı kilo vermenizi sağlar.

Kalp dostudur: Liçi meyvesi bakır, fosfor, magnezyum, kolin ve selenyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bu besin değerlerinin tamamı da kalp hastalıklarından koruyan kalp dostu bileşenlerdir. İçerdiği sağlıklı bileşenler sayesinde günde 1 liçi meyvesi kalp krizi riskini en aza indirger.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.